Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 30 жовтня 2014 року № 1089»

опубліковано 31 липня 2020 о 16:27

Проєкт розроблено з метою приведення наказу Міністерства фінансів України від 30.10.2014 № 1089 «Про затвердження Порядку формування та ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19.11.2014 за № 1471/26248, у відповідність до Закону України від 16 січня 2020 року № 465-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Проєктом назву Реєстру волонтерів АТО змінено на назву: Реєстр волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об’єднаних сил (ООС) (скорочена назва: Реєстр волонтерів АТО та/або ООС).

Відповідно до Закону України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до категорій фізичних осіб, на користь яких надається благодійна допомога, визначених у підпункті «а» підпункту 165.1.54 пункту 165.1 статті 165 розділу IV Податкового кодексу України. Вказані зміни забезпечать можливість включення до Реєстру волонтерів АТО та/або ООС осіб, задіяних у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, що здійснюються шляхом проведення Операції Об’єднаних Сил.

Передбачено, що Реєстр волонтерів АТО та/або ООС формується на основі Реєстру волонтерів АТО. А отже заява на включення до Реєстру волонтерів АТО та/або ООС повторно фізичною особою – благодійником не подається. Документи про включення фізичної особи – благодійника до Реєстру волонтерів АТО, видані органами ДПС раніше, вважаються дійсними, не підлягають обов’язковій заміні та є такими, що засвідчують включення фізичної особи – благодійника до Реєстру волонтерів АТО та/або ООС.

Зауваження та пропозиції до Проєкту приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент електронних сервісів та електронну – n.chetveryk@tax.gov.ua.