Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про результати проведення публічного громадського обговорення проекту наказу Міністерства доходів і зборів України «Про затвердження форми і Порядку складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій»

опубліковано 07 квітня 2014 о 12:24

 Звіт

про результати проведення публічного громадського обговорення  проекту наказу Міністерства доходів і зборів України «Про затвердження форми і Порядку складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій»

 

В обговоренні проекту наказу Міндоходів взяла участь­ одна організація -  Федерація професійних спілок України

У цілому проект підтримано.

Від Федерації професійних спілок України до проекту наказу надійшло 3 пропозиції,  які не  враховано.

Під час обговорення  громадськими організаціями не було запропоновано альтернативних проектів.

Федерацією професійних спілок України запропоновано таке:

1. Конкретизувати, які саме неприбуткові організації мають заповнювати рядки 10 та 13 Податкового звіту про використанні коштів неприбуткових установ та організацій.

2. Доповнити проект наказу наступними положеннями:

«Неприбуткові  організації, визначені в абзаці «є» пункту 157.1 статті 157 Податкового кодексу України, заповнюють і подають звіт у частині обліку доходів, що підлягають оподаткуванню».

3. Розглянути питання щодо звільнення від обов’язку подання  Податкового звіту про використанні коштів неприбуткових установ та організацій у разі відсутності отриманих доходів, за аналогією з механізмом неподання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (податковий розрахунок № 1ДФ) у випадку відсутності нарахованих доходів (відповідно до абзацу «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України).

 Першу та другу пропозиції не було враховано, оскільки  на час надходження листа  від 30.01.2014 № 05/01-16/85, в якому Федерацією професійних спілок України висловлено вказані пропозиції,  наказ Міндоходів від 27.01.2014 № 85 «Про затвердження форми і Порядку складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій» з метою державної реєстрації знаходився на розгляді у Мін’юсті України. Державна реєстрація Мін’юстом здійснена 11.02.2014 за № 276/25053.

 Що стосується звільнення від обов’язку подання  Податкового звіту про використанні коштів неприбуткових установ та організацій (третя пропозиція), то дане питання може бути врегульовано лише шляхом внесення відповідних змін   до Податкового кодексу України, яким регулюються відносини, що виникають у сфері справляння податків. Зміна положень Кодексу може здійснюватися виключно шляхом внесення змін до цього Кодексу (п.2.1 ст. 2 Кодексу).

 

Текст

проекту

Пропозиції та зауваження

Автор

пропозицій та зауважень

Враховано/

не враховано

1

2

3

4

Загальні пропозиції та зауваження

-

-

-

 

Пропозиції та зауваження до окремих статей (пунктів) проекту

Порядок складання Податкового

звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій

Конкретизувати, які саме неприбуткові організації мають заповнювати рядки 10 та 13 Податкового звіту про використанні коштів неприбуткових установ та організацій.

 

Федерація професійних спілок України

Не враховано

 

 Порядок складання Податкового

звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій

Доповнити проект наказу наступними положеннями:

           «Неприбуткові  організації, визначені в абзаці «є» пункту 157.1 статті 157 Податкового кодексу України, заповнюють і подають звіт у частині обліку доходів, що підлягають оподаткуванню».

 

Федерація професійних спілок України

Не враховано

 

Розглянути питання щодо звільнення від обов’язку подання  Податкового звіту про використанні коштів неприбуткових установ та організацій у разі відсутності отриманих доходів, за аналогією з механізмом неподання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (податковий розрахунок № 1ДФ) у випадку відсутності нарахованих доходів (відповідно до абзацу «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України).

 Федерація професійних спілок України

Не враховано

Альтернативне рішення

-

-

-

-