Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт про результати проведення публічного громадського обговорення проекту наказу Міндоходів «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на доходи (прибуток) страховика»

опубліковано 07 квітня 2014 о 12:28

Звіт

про результати проведення публічного громадського обговорення

проекту наказу Міндоходів «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на доходи (прибуток) страховика»

 

В обговоренні проекту наказу взяли участь дві організації

У цілому проект підтримано.

До проекту надійшло 3 пропозицій та зауважень, з яких 1 частково враховано.

Під час обговорення громадськими організаціями не було запропоновано альтернативних проектів.

Дві громадські організації (100 відс.) надали такі пропозиції та зауваження, що було частково враховано: скасувати додаток СП, оскільки ним було передбачено надання страховиком інформації по нарахованих та отриманих сумах страхових та перестрахових платежів в розрізі страхувальників/перестрахувальників по всіх договорах страхування, яка стосувалась як юридичних так і фізичних осіб.

Під час доопрацювання проекту наказу було частково враховано пропозиції та удосконалено вищезазначений додаток, в якому передбачено надання інформації по нарахованих та отриманих сумах страхових платежів лише в розрізі юридичних осіб. Тобто страховики не повинні відображати таку інформацію за договорам страхування з фізичними особами.

Інші пропозиції, що були враховані під час доопрацювання проекту за результатами громадського обговорення, мали лише редакційний характер.

Решта пропозицій та зауважень не були враховані через те, що листи, в яких висловлені такі зауваження та пропозиції, надійшли на адресу Міндоходів, після того, як наказ Міндоходів від 27.01.2014 № 84 «Про затвердження форми Податкової декларації з податку на доходи (прибуток) страховика» направлено для проведення державної реєстрації до Міністерства юстиції України (лист від 28.01.2014 № 1972/5/99-99-19-03-01-16).

Текст

проекту

Пропозиції та зауваження

Автор

пропозицій та зауважень

Враховано/

не враховано

1

2

3

4

Пропозиції та зауваження до окремих статей (пунктів) проекту

Додаток СП

Скасувати додаток, оскільки ним передбачено надання страховиком інформації по нарахованих та отриманих сумах страхових та перестрахових платежів в розрізі страхувальників/

перестрахувальників по всіх договорах страхування, яка стосувалась як юридичних так і фізичних осіб.

 

Ліга страхових організацій України

 

Українська федерації убезпечення

Під час доопрацювання проекту наказу було частково враховано пропозиції і зауваження, та удосконалено вищезазначений додаток, в якому передбачено надання інформації по нарахованих та отриманих сумах страхових платежів лише в розрізі юридичних осіб.

 Тобто страховики не будуть відображати таку інформацію за договорам страхування з фізичними особами.