Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коли будуть внесені зміни в правила ведення книги ф. 10? Для підприємців з великим асортиментом товарів її заповнювати та вести не можливо

опубліковано 27 травня 2014 о 16:08

З метою створення комфортних умов ведення бізнесу в Україні Міністерством доходів і зборів України розроблено наказ від 16.09.2013 №481, яким затверджено Порядок ведення Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи - підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які проводять незалежну професійну діяльність.

У зазначеному Порядку де передбачено, що фізичні особи - підприємці за власним бажанням можуть обрати ведення книги доходів і витрат (далі – Книга) в електронному або у паперовому вигляді.

Ведення цієї Книги в електронному вигляді передбачає здійснення будь-якої кількості записів, зокрема, по закінченню звітного періоду (року) формувати податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Зазначений режим ведення Книги в електронному вигляді діє з 1 січня 2014 року в електронному сервісі «Електронний кабінет платника податків» у підсистемі: «Ведення Книги обліку доходів і витрат в електронному вигляді та формування податкової декларації».