Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коли аванс податку на доходи з фізичних осіб у вигляді торгового патенту можна буде зараховувати поквартально, а не в кінці року?

опубліковано 27 травня 2014 о 16:10

Порядок оподаткування доходів фізичних осіб - підприємців передбачений ст. 177 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N2755-VІ (далі - ПКУ).

За результатами календарного року фізичні особи – підприємці подають податкову декларацію про майновий  стан і доходи, в  якій декларують річну суму отриманого доходу, відповідно за результатами року здійснюють  остаточний розрахунок по  податку на доходи фізичних осіб з урахуванням сплаченого ним протягом року авансових платежів  та збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності на підставі документального  підтвердження факту їх  сплати ( п.п.177.5.3 п.177.5 ст.177 ПКУ).

Надмірно сплачені суми податку підлягають  зарахуванню в рахунок майбутніх платежів з цього податку або  оверненню платнику податку.

Отже, не доцільно для фізичних осіб - підприємців передбачати квартальну звітність та поквартальні розрахунки податку на доходи  фізичних осіб, що призведе до збільшення документообігу та зменшення робочого часу у фізичних осіб – підприємців.