Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інтервʼю Ельвіри Єрмолаєвої виданню «Ветеран України»

опубліковано 28 липня 2023 о 15:33

Про мету створення, задачі та напрями діяльності громадської організації «Всеукраїнської асоціації ветеранів Державної податкової служби України» розповіла Ельвіра Єрмолаєва в інтервʼю виданню «Ветеран України».

Ніколи не пізно

Газета «Ветеран України» №11 – 12 (697-698) червень 2023 року

У столиці Іспанії на Генеральній асамблеї ООН у 2022 році було прийнято Мадридський міжнародний план дій щодо старіння, мета якого – забезпечення літнім людям гідних умов життя. Серед пріоритетних напрямків його виконання є й такі: залучення ветеранів до участі в суспільному житті та створення для них позитивного оточення. Саме над реалізацією, зокрема, й цих напрямків успішно працює ГО «Всеукраїнська асоціація ветеранів Державної податкової служби України», яку очолює заслужений економіст України Ельвіра Павлівна Єрмолаєва.

Відомо, що багато людей вихід на пенсію сприймає як падіння з тієї висоти, на яку вони піднімалися у своїй справі. І таке, природне відлучення від любимої роботи, переносять дуже боляче: сумують, відчувають себе непотрібними й самотніми. Самотні ж люди не надовго затримуються на цьому світі, бо ж навіть радіти на самоті сумно.

Тому-то голова Асоціації, разом з керівниками обласних осередків, намагається адаптувати, вийшовших на пенсію, до нових умов життя, залучаючи їх до ветеранських організацій, де вони знаходять не тільки нових друзів, а й можуть передавати свої знання і уміння іншим, що позитивно впливає на стан їхнього здоров’я.

Ми хочемо, – говорить Ельвіра Павлівна, – щоб старики не сиділи в приймальні у смерті. А для цього кожному знаходимо справу по душі. Наприклад, організувати: відвідування хворих з врученням подарунків; зустрічі з цікавими людьми; культпоходи в театри і на концерти; екскурсії по пам’ятним місцям як Києва, так і України… Звичайно, серед більш ніж 10 тисяч осіб, які об’єдналися в Асоціацію, є й такі які потребують моральної й матеріальної підтримки. Таким виділяємо гроші на путівки в санаторії та на хірургічні операції, а деяким волонтери допомагають на дому. Не забуваємо й про патріотичне виховання школярів і студентів, яких запрошуємо на екскурсії в музеї фіскальної служби, які є в Києві і майже у всіх областях. Зокрема, в Черкасах була проведена цікава виставка «Наші батьки, діди, прадіди захищали Черкащину», на якій молодь переконалася в тому, що хто загинув за Батьківщину, але не забутий, той безсмертний.

А нещодавно ветерани-податківці  Закарпатської області, яких очолює заслужений  економіст України Марта Волощук, зібрали й перерахували 40 тисяч гривень своїм колегам з Херсонщини, які постраждали від російсько-української війни і, зокрема, затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС.   

Особливу увагу Асоціація приділяє розвитку талантів пенсіонерів, залучаючи їх до клубів народної творчості. Є серед них художники, поети, фотохудожники, кондитери, майстри художньої вишивки…

Займатися цим людей спонукає й приклад самої Ельвіри Павлівни, яка вишиває ікони, картини, рушники… Захоплюється вона й колекціонуванням наперстків, одним із засобів для вишивання, яких уже назбирала майже 500 з різних країн світу. Улюбленим заняттям на дозвіллі є також збирання керамічних, дерев’яних та скляних будиночків, замків і церков.

Про здобутки ветеранських організацій йдеться в книжках «Податкова служба України: події та люди», «Мета, перевірена часом» та «Творчі податківці», до виходу яких багато зусиль доклала й Ельвіра Єрмолаєва.

До речі, про багатьох талановитих податківців йшлося й на сторінках газети «Ветеран України», яку члени Асоціації передплачують більше, аніж деякі обласні організації ветеранів України.

Ліків від старості вчені ще не знайшли, але як сказав один розумний чоловік: ми не від того перестаємо любити, що старіємо, а від того старіємо, що перестаємо любити, – зазначила Ельвіра Павлівна й додала: – і якщо ж кожен із нас не буде робити іншому того, чого не бажає собі, то тоді й будемо жити довго й щасливо. А навчитися цьому ніколи не пізно.

 

 

               Володимир КАМЕНЕЦЬКИЙ.

P.S. 18 червня Ельвіра Павлівна відзначила свій день народження. З цією датою її привітали як колеги податківці, так і редакція газети «Ветеран України».