Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Членам Всеукраїнської асоціації ветеранів Державної податкової служби України

опубліковано 18 грудня 2023 о 11:35

Шановні ветерани ДПС!

Черговій рік входить в історію нашої країни важким кроком, як і попередній, приніс всілякі страждання в кожну родину, в кожне місто, селище.

Громадська організація «Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України» була створена 17 років тому, яка об’єднала більше 10 000 пенсіонерів і працівників фінансових і податкових органів з усіх куточків нашої країни.

За роки діяльності Асоціації сталися вагомі події, об’єдналися у ветеранські осередки по всій податковій системі пенсіонери, працівники, які проводили заходи щодо зміцнення авторитету служби, налагодження стосунків з платниками податків, волонтери надавали допомогу по роз’яснюванню податкового законодавства.

Були створені музеї, де проводилися зустрічі із школярами і студентами шкіл і вузів, по знайомству з роботою податкових органів і фахівців усіх ланків служби.

З нагоди 20 і 30 – річчя діяльності податкової служби створені альманахи по спогадах фахівців і пенсіонерів «Податки і люди», «Творчі податківці».

Протягом майже 15 років проводилася боротьба за справедливість нарахування і індексації пенсій державних службовців.

Щорічно направлялися ювілярам – членам Асоціації поздоровлення з днями народження.

Міцність родини Асоціації протягом 2022 – 2023 років була порушена в окупованих областях. У зв’язку з виїздом членів Асоціації за кордон і міграцією по країні була втрачена можливість спілкування.

Але в таких скрутних обставинах голови Рад ветеранських осередків Запорізької, Херсонської областей знаходять шляхи спілкування з членами Асоціації, тим самим не дають обставинам розпорошувати родину.

Голови Рад Закарпатської і Черкаської областей надали допомогу членам ветеранських осередків Херсонської  і Запорізької областей.

Рада  Громадської організації «Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України» підписала з керівництвом ДПС України Угоду про співпрацю, яка допомагає Асоціації продовжувати діяльність в складних обставинах сьогодення.

Ветеранські осередки надають волонтерську допомогу ЗСУ України і родинам військовослужбовців. Ветеранський осередок Рівненської області підтримує родини ветеранів служби, у яких діти члени родини загинули або були поранені на війні (поховали синів – Героїв України Семенович С.К., Кірчик М.П.).

Після повномасштабного вторгнення рашистів в Україну члени ветеранського осередку Хмельницької області збирають та надають гуманітарну допомогу воїнам та переселенцям, перераховано 67 000 грн на потреби ЗСУ.

Член місцевого ветеранського осередку Татарінова Євгенія, яка проживає в Чернобаївці Херсонської області, займається ремонтом обмундирування для військовослужбовців та корекцією форми одягу по фігурі для наших захисників та захисниць на безкоштовній основі. Члени осередку долучаються до роботи з плетіння маскувальних сіток для захисників.

Матеріальну допомогу перерахували на підтримку ЗСУ ветеранський осередок Асоціації Закарпатської області 28 тис. грн, осередки ГО «Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України» 20 тис. грн, м. Києва 5 тис. грн.

Газета «Ветеран України» протягом року на сторінках опублікувала п’ять статей про Асоціацію і її членів.

Рада Асоціації пропонує Головам Рад ветеранських осередків Асоціації:

1. Знаходити можливість зміцнення осередків шляхом особистого спілкування з членами, надання моральної, а при наявності, фінансової можливості матеріальної допомоги.

2. Скласти списки ювілярів – членів ветеранських осередків, яким у 2024 році виповнюється 65 і більше років, і надіслати до 01.2024 інформацію до ГО  «Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України».

3. У зв’язку із створенням сторінки на вебпорталі ДПС про Асоціацію надсилати інформацію про діяльність ветеранських осередків і активних її членів.

 

Голова Ради                                                                            Ельвіра Єрмолаєва