Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №8 засідання Комітету з питань митної справи Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 11 травня 2015 о 15:21

м. Київ                                   29 квітня 2015 року

 

Місце проведення: м. Київ, вул. Дегтярівська, 11-Г, «Конферец-зал». 

Присутні від інститутів громадянського суспільства (список додається):

35 членів Комітету з питань митної справи Громадської ради при ДФС України (далі – Комітет), з них 12 осіб – за довіреностями.

4 експерти з дорадчим  голосом.

СЛУХАЛИ:

Лінніка В.П., який привітав присутніх та запропонував розпочати засідання, затвердити наступний порядок денний:

1. Звіт Голови підкомітету з митного оформлення та митних режимів відносно спільного засідання підкомітету з посадовими особами ДФС, з питання повернення коштів за рішенням суду (Таслицькій Г.І.).

2. Щодо листа до Міністерства фінансів України про скасування норматівно-правових актів та листів Держмитслужби у зв’язку з визнанням не чинним ЗУ “Про митний тариф України” від 05.04.2001 року за № 2371-III (Таслицькій Г.І.).

3. Різне.

Бричко О.С., який висловив прохання щодо внесення до порядку денного та першочергового розгляду проблемного питання Асоціації українських виробників лакофарбової продукції – зупинки поставок хімічної сировини для виробництва продукції, яка використовується на потреби української армії.

 

ВИРІШИЛИ: 

Затвердити наступний порядок денний: 

1. Щодо проблеми зупинки поставок хімічної сировини для виробництва продукції, яка використовується на потреби української армії (Бричко О.С.).

2. Звіт Голови підкомітету з митного оформлення та митних режимів відносно спільного засідання підкомітету з посадовими особами ДФС, з питання повернення коштів за рішенням суду (Таслицькій Г.І.).

3. Щодо листа до Міністерства фінансів України про скасування нормативно-правових актів та листів Держмитслужби у зв’язку з визнанням не чинним ЗУ “Про митний тариф України” від 05.04.2001 року за № 2371-III (Таслицькій Г.І.).

 4. Різне. 

 

З питання 1 Порядку денного:

СЛУХАЛИ:

Бричко О.С. - щодо проблеми зупинки поставок хімічної сировини для виробництва продукції, яка використовується на потреби української армії.

 

ВИРІШИЛИ: 

1. Опрацювати питання з Департаментом адміністрування митних платежів ДФС (Іванюк М.М.) – Ліннік В.П., Бричко О.С.

2. В разі не вирішення питання по суті – звернутися до Голови ДФС та Секретаря РНБОУ.

 

З питання 2 Порядку денного:

СЛУХАЛИ:

Таслицького Г.І., який поінформував громадськість відносно спільного засідання підкомітету з посадовими особами ДФС, з питання повернення коштів за рішенням суду.

 

ВИРІШИЛИ:

Прийняти до відома інформацію Таслицького Г.І., доопрацювати питання спільно з підкомітетом з питань митної вартості та класіфікації товарів (Вдовіна Г.В.), та підготувати проєкт звернення від Комітету до ДФС.

З питання 3 Порядку денного:

СЛУХАЛИ:

Таслицького Г.І. щодо листа до Міністерства фінансів України про скасування норматівно-правових актів та листів Держмитслужби у зв’язку з визнанням не чинним ЗУ “Про митний тариф України” від 05.04.2001 року за № 2371-III.

В обговоренні прийняли участь Платонов О.І., Чорний В.І., Гриньов Ю.І., Терещенко С.С.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Зробити запит щодо чинності НПА, яки не відмінені до КМ України,  ДФС.

2. Питання винести на Правління ГР, запропонувати Голові ГР направити відповідне звернення до МФ України.

 

З питання 4 Порядку денного:

СЛУХАЛИ:

Трусова С.І.  щодо звітування про роботу Комітету, та розміщення на сайті ДФС в розділі Громадська рада інформації про роботу Комітету.

Кучинського Ю.Ф., який нагадав, що на засіданні Громадської ради звітував про роботу Комітету.

Лінніка В.П. щодо видачі дозволів на здійснення митно-брокерської діяльності запропонував розробити порядок видачі фахівцями Підкомітету з питань роботи митних брокерів та запровадження інституту УЄО,  роботи митних складів, зон прибуття та митних терміналів с залученням експертів Комітету  та обговорити його на спільному засіданні з фахівцями ДФС.

 

ВИРІШИЛИ: 

1. Підготувати звіт за 1 квартал 2015 року про роботу Комітету у вигляді таблиці та направити у відповідний Департамент ДФС для розміщення на сайті.

2. Доручити Підкомітету з питань роботи митних брокерів та запровадження інституту УЄО,  роботи митних складів, зон прибуття та митних терміналів (Могоричов Б.З.) разом з експертами Комітету розробити порядок видачі дозволів на здійснення митно-брокерської діяльності, та організувати його обговорення з фахівцями Департаменту організації митного контролю ДФС України. 

 

 

Голова Комітету з питань

митної справи ГР ДФС України                            В.П. Ліннік