Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол №5 засідання Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 20 березня 2015 о 13:25

Дата та час проведення: 28 січня 2015 року, 11 год. 00 хв.

 Місце проведення: м. Київ,  Львівська площа,8 каб.1511.

 Присутні:

від Державної фіскальної служби України:

Привалова Н.Є. – директор Департаменту методологічної роботи з питань оподаткування;

Калєніченко Н.Г. – директор Департаменту ІТ, електронних сервісів та обліку платників;

Тимошенко С.П.  – заступник директора-начальник управління методології непрямих податків Департаменту методологічної роботи з питань оподаткування;

Хівренко І.О. – начальник управління комунікацій з громадськістю Інформаційно-комунікаційного департаменту;

присутні від інститутів громадянського суспільства (далі – ІГС):

48 членів Комітету з питань податкової політики Громадської ради при Державній фіскальній службі України (список додається), з яких 7 – за довіреністю та 10  експертів.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Обговорення питань щодо порядку обліку, реєстрації та декларування сум ПДВ в умовах дії положень щодо електронного адміністрування ПДВ.

2. Розгляд пропозицій членів Комітету для врахування у відповідних Узагальнюючих податкових консультаціях ДФС з питань електронного адміністрування ПДВ.

3. Різне.

СЛУХАЛИ:

голову Комітету Шевцову Т.С., яка відкрила засідання та повідомила кількість зареєстрованих учасників засідання – 41 особа, з них за дорученням – 7. Враховуючи наявність кворуму, запропонувала розпочати засідання Комітету та затвердити порядок денний.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити запропонований порядок денний.

З ПИТАННЯ 1 ПОРЯДКУ ДЕННОГО.

СЛУХАЛИ:

Шевцову Т.С. яка зосередила увагу присутніх на проблемних питаннях, з якими зіткнулися платники податків після набрання чинності 1 січня 2015 року норм ПКУ щодо електронного адміністрування ПДВ. Чинна редакція ПКУ містить ряд неузгодженостей та норм, які мають неоднозначне тлумачення.

Привалову Н.Є, яка довела до відома присутніх окремі проблемні питання електронного адміністрування ПДВ та поінформувала про підготовку Фіскальною службою відповідних роз’яснень із зазначених питань.

ВИРІШИЛИ:

Прийняти до уваги озвучену інформацію.

З ПИТАННЯ 2 ПОРЯДКУ ДЕННОГО.

Слухали:

Шевцову Т.С., Богданову О.С., Дроговоз Ю.С., Ткачову Е.В., Чоргогуз Л.П. та інших членів Комітету про конкретні випадки застосування норм ПКУ щодо електронного адміністрування ПДВ, які вимагають негайного роз’яснення
від ДФС України та пропозиції щодо їх врегулювання.

ВИРІШИЛИ:

1. Надати Державній фіскальній службі України перелік питань з адміністрування ПДВ, які потребують негайного удосконалення та/або роз’яснення.

2. Звернутися до Державної фіскальної служби України з пропозицією підготувати Узагальнюючу податкову консультацію щодо справляння ПДВ у 2015 році, з урахуванням пропозицій членів Громадської ради при ДФСУ.

3. Розглянути проект Узагальнюючої податкової консультації щодо справляння ПДВ у 2015 році на засіданні Комітету з питань податкової політики Громадської ради при ДФС України у лютому 2015 році.

 

Слухали:

Шевцову Т.С., яка підбила підсумки засідання та оголосила про його закриття.

 

Голова Комітету                                                        Т.С. Шевцова