Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №8 засідання Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 23 грудня 2015 о 10:32

дата проведення: 11 грудня 2015 року

час проведення: 12 год. 15 хв.

місце проведення: Конгрес-хол ДФС України (м. Київ, пл. Львівська, 8)

 

Присутні 

від ДФС України:

 

Хівренко І.О. - начальник управління взаємодії з громадськістю;

Романюта А.Ф. – начальник відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій;

Почінова М.А. – головний державний інспектор відділу взаємодії з інститутами громадянського суспільства управління комунікацій з громадськістю Департаменту комунікацій;

Підгорний О А. - начальник відділу, головне слідче управління фінансових розслідувань;

Нечипорук Д.В. - начальник відділу, головне оперативне управління податкової міліції.

 

від інститутів громадянського суспільства

18 членів Комітету Громадської ради при ДФС України;

5 експертів Громадської ради при ДФС України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ 

1. Обговорення проекту Закону „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням реформи” (щодо податкової міліції) (доповідачі: Юровський Д.Б., Дубина С.П.).

2. Щодо співпраці Громадської ради при ДФС України з Національним університетом Державної податкової служби України та Науково-дослідним інститутом фінансового права (доповідачі: Юровський Д.Б., Розум О.М.). Затвердження звернення Комітету до ДФС України щодо вжиття заходів по збереженню та розвитку Науково-дослідного інституту фінансового права у складі Національного університету Державної фіскальної служби України.

3. Ініціювання перед Громадською радою при ДФС України, Міністерством фінансів України, Кабінетом Міністрів України, ДФС України створення спільної робочої групи по доопрацюванню проектів податкової реформи Міністерства фінансів України та Комітету ВРУ з питань податкової і митної політики та відкладення прийняття змін до ПК України на 2016 рік (доповідачі: Юровський Д.Б., Ковтун Т.І.).

4. Щодо звернення ТОВ „Савік Шустер Студія” (доповідачі: Юровський Д. Б., Благодир О. С.).

5. Різне.

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б. – голову Комітету, який відкрив засідання, повідомив про кількість зареєстрованих учасників засідання, експертів та запрошених осіб, та звернув увагу, що кворум є.

Юровський Д.Б., який проінформував учасників засідання про підсумки роботи Комітету з часу останнього засідання, повідомив про початок співпраці Комітету з Держфінінспекцією України та МВС, у порядку обміну досвідом та здійснення співпраці між громадськими радами.

Також було поінформовано, що до Комітету надходять звернення від суб’єктів ЗЕД, брокерів, працівників митниць ДФС України про втручання не уповноважених осіб, зокрема працівників СБУ, у виконання митних формальностей на митних постах ДФС України (інформація наразі узагальнюється та опрацьовується). На черговому засіданні голова Комітету Юровський Д.Б. та голова підкомітету Філько Н.Б. нададуть звіт з цього питання.

 

Голосували:

„за” – 18 осіб

 

Вирішили:

Затвердити порядок денний.

 

З ПИТАННЯ 1 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Юровський Д.Б., який повідомив про проведену Комітетом роботу щодо участі у реформуванні органів податкової міліції.

Дубину С.П., який презентував систему функціонування служби фінансових розслідувань (фінансової поліції) та розробленого ним законопроекту „Про Службу фіскальних розслідувань (фінансову поліцію)”, виступив із зауваженнями відносно проекту Закону „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням реформи” (щодо податкової міліції).

 

ВИСТУПИЛИ: 

Юровський Д.Б., Луговець В.А.

В обговоренні виступили експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Інформацію Дубини С.П. взяти до відома. Комітету взяти до уваги пропозиції Дубини С.П. та розроблений ним законопроект при роботі над реформування органів податкової міліції.

 

Голосували:

„за” – 15 осіб

 

Вирішили: 

Інформацію Дубини С.П. взяти до відома. Комітету взяти до уваги пропозиції Дубини С.П. та розроблений ним законопроект при роботі над реформування органів податкової міліції.

 

З ПИТАННЯ 2 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який повідомив про проведену Комітетом роботу щодо співпраці з науково-дослідними установами у частині податкового, митного законодавства та законодавства щодо  податкової міліції.

Розума О.М., с.н.с. генерал-майора податкової міліції у відставці, який презентував роботу Науково-дослідного інституту фінансового права при Національному університеті Державної податкової служби (Державної фіскальної служби) України, виступив щодо напрямків наукової роботи у 2015 – 2016 роках, а також питань реформи інституту.

 

ВИСТУПИЛИ: 

Юровський Д.Б., який висловив ініціативу щодо збереження Науково-дослідний інституту фінансового права у складі Національного університету Державної фіскальної служби України, зазначивши про це у статуті Університету.

В обговоренні взяли участь експерти та члени Комітету, які запропонували також вжити аналогічних заходів до збереженні Науково-дослідного інституту митної справи (м. Хмельницький) у складі Національного університету Державної фіскальної служби України на правах структурного підрозділу (інституту).

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Інформацію Розума О.М. взяти до відома. Підтримати звернення до ДФС України щодо збереження Науково-дослідного інституту фінансового права у складі Національного університету Державної фіскальної служби України, зазначивши про це у статуті Університету.

 

Голосували:

„за” – 18 осіб

 

Вирішили: 

Підтримати звернення до ДФС України щодо збереження Науково-дослідного інституту фінансового права у складі Національного університету Державної фіскальної служби України, зазначивши це у статуті Університету.

 

З ПИТАННЯ 3 ПОРЯДКУ ДЕННОГО.

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який виступив із пропозицією ініціювати перед Президентом України, Головою ВРУ, ДФС України відтермінування податкової реформи на 2016 рік, сформувати спільну робочу групу у складі Національної ради реформ, з обов’язковим залученням членів Громадської ради при ДФС України та працівників ДФС України, враховуючи з урахуванням:

розбіжностей законопроектів Уряду та ВРУ;

передбаченого терміну внесення змін до зазначених законопроектів (01.07.2015);

проблем у запровадженні податкових змін, зокрема, у навчанні фахівців, змін в адмініструванні податків, що виникнуть з 01.01.2016, численні зауваження до зазначених законопроектів у частині урізання спрощеної системи оподаткування, інші проблемні питання.

 

ВИСТУПИЛИ: 

В обговоренні взяли участь експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Затвердити звернення до Президента України, Голови ВРУ, ДФС України щодо відкладення податкової реформи на 2016 рік.

 

Голосували:

„за” – 18 осіб

 

Вирішили: 

Затвердити звернення до Президента України, Голови ВРУ, ДФС України щодо відкладення податкової реформи на 2016 рік.

 

З ПИТАННЯ 4 ПОРЯДКУ ДЕННОГО

 

СЛУХАЛИ: 

Юровського Д.Б., який ознайомив присутніх зі змістом звернення ТОВ „Савік Шустер Студія” до Комітету з клопотанням щодо надання правової допомоги при адміністративному оскарженні податкових повідомлень-рішень, якій будуть прийняті за результатами нещодавно завершеної перевірки ТОВ. Стисло проінформував про порушення податкового законодавства, виявлені при проведенні перевірки.

 

ВИСТУПИЛИ: 

Саргсян І. Л.

В обговоренні взяли участь експерти та члени Комітету.

 

ГОЛОСУВАЛИ: 

Стосовно затвердження тексту звернення до ТОВ „Савік Шустер Студія” про надання ксерокопії Акту перевірки, податкових повідомлень-рішень.

Щодо необхідності доручення Голові Комітету Юровському Д.Б. та заступнику Голови Комітету Благодиру О.С. надавати ТОВ правову допомогу, проінформувати Комітет на черговому засіданні про проведену роботу; виступити у прямому ефірі Савік Шустер Студія з цього питання з інформацією про висновки щодо результатів перевірки, які будуть зроблені в результаті аналізу Акту перевірки.

„за” – 18 осіб

 

ВИРІШИЛИ: 

Затвердити текст звернення до ТОВ „Савік Шустер Студія” щодо надання ксерокопії Акту перевірки, податкових повідомлень-рішень.

Доручити Голові Комітету Юровському Д.Б. та заступнику Голови Комітету Благодиру О.С. надавати правову допомогу ТОВ, проінформувати Комітет на наступному засіданні про проведену роботу.

 

 

Голова Комітету                                      Д.Б. Юровський