Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №7 засідання Правління Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 27 березня 2015 о 09:52

Дата та час проведення: 24 березня 2015 року, 10 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Київ, Киянівський пров., 2, кімн. 402

Присутні:

Члени Правління:

Олексієнко Д.В., Дроговоз Ю.С., Платонов О.І. (із правом голосу за Лінніка В.П.), Кучинський Ю.Ф., Проніна В.І., Богданова О.С. (із правом голосу за Шевцову Т.С.), Чорний В.І., Вінницький В.Р., Мотчаний А.О., Трусов С.І. (за довіреністю від Андрєєва О.Л.)

інші особи:

Бричко О.С., Скринник А.П., Філько Н.Б., Богатирчук О.В., Петрович В.В., Хівренко І.О., Романюта А.Ф. 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Обговорення змісту звернення Громадської ради при ДФС України т.в.о. Голови ДФС України Мокляку М.В. стосовно електронного адміністрування ПДВ.

2. Обговорення запропонованих комітетами Громадської ради кандидатур експертів від інститутів громадянського суспільства, що не входять до складу Ради.

3. Обговорення питання щодо заявленого Урядом країни конкурсу з обрання кандидатури на посаду Голови ДФС України.

4. Обговорення організаційних питань щодо прес-конференції Громадської ради при ДФС України за участі народних депутатів України, запланованої на 24 березня 2015 року.

5. Обговорення питання щодо спірного „оновлення” складу Громадської ради при ГУ ДФС в Одеській області.

6. Різне.

Кворум є.

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який озвучив Порядок денний засідання та закликав присутніх надати свої пропозиції із зазначеного питання.

ВИСТУПИЛИ:

Платонов О.І., Кучинський Ю.Ф. та інші.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити запропонований Олексієнком Д.В. порядок денний.

З питання 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В. щодо направлення т.в.о. Голови ДФС України Мокляку М.В. підготовлене членом Правління Громадської ради при ДФС України Богдановою О.С. звернення щодо електронного адміністрування ПДВ з пропозиціями стосовно проведення зустрічі з представниками Комітету з питань податкової політики Громадської ради при ДФС України та підготовки роз’яснення з питань можливого зарахування від’ємних значень в деклараціях з ПДВ за лютий 2015 року, що виникли у період до 01.02.2015 (без будь-яких обмежень).

ВИСТУПИЛИ:

Богданова О.С. та інші

ВИРІШИЛИ:

Затвердити звернення т.в.о. Голови ДФС України Мокляку М.В. щодо електронного адміністрування ПДВ. 

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який звернув увагу присутніх на звернення інститутів громадянського суспільства, надіслані на адресу Громадської ради при ДФС України та її комітетів щодо можливого залучення їх представників до діяльності Громадської ради при ДФС України та її робочих органів у якості експертів.

ВИСТУПИЛИ:

Кучинський Ю.Ф., Дроговоз Ю.С., Філько Н.Б. та інші. 

ВИРІШИЛИ:

1. Залучити до діяльності Громадської ради при ДФС України та її робочих органів у якості експертів таких представників інститутів громадянського суспільства:

Єрмолаєву Е.П. та Барабанову Н.І. – представників ВГО „Асоціація ветеранів ДПС України”;

Терещенка С.С. – представника Асоціації „Укрзовніштранс”;

Загуменного Д.Ю. – представника Асоціації „Українських імпортерів риби та морепродуктів”;

Ізотова С.В. – представника Асоціації митних брокерів України;

Гриньова Ю.І. – представника Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану;

Кононенка В.Л. – представника Незалежної асоціації банків України;

Печенкіна І.В. – представника ВГО „Правозахисна організація „Спільна Мета”.

2. Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції Громадської ради при ДФС України доопрацювати список експертів з метою їх залучення до діяльності за профілем зазначеного Комітету.

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який поінформував, що за інформацією ЗМІ Прем’єр-міністр України Яценюк А.П. доручив Міністру фінансів України Яресько Н. у найкоротші терміни здійснити конкурсний відбір кандидата на заміщення вакантної посади Голови ДФС України. Процедура відбору має бути відкритою та публічною із залученням представників бізнес-асоціацій.

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., Філько Н.Б., Богданова О.С., Платонов О.І., Чорний В.І., Трусов С.І., Мотчаний А.О. та інші.

ВИРІШИЛИ:

1. Доручити члену Громадської ради при ДФС України Трусову С.І. підготувати офіційне звернення на адресу Міністра фінансів України Яресько Н. щодо її зустрічі з представниками Громадської ради при ДФС України з питання обрання нового Голови ДФС України та включення окремих представників Громадської ради при ДФС України до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на заміщення зазначеної вакантної посади.

2. Доручити заступнику голови Громадської ради при ДФС України Дроговоз Ю.С. підготувати інформацію з рекомендаціями до кандидатур на посаду Голови ДФС України.

З питання 4 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який повідомив про прес-конференцію, заплановану за ініціативи Громадської ради при ДФС України на 24.03.2015 о 12 год. 30 хв. з метою оприлюднення рішень, прийнятих на засіданні Громадської ради 19 березня 2015 року.

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., Богданова О.С. та інші.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати проведення прес-конференції за ініціативи Громадської ради при ДФС України з метою оприлюднення рішень, прийнятих на черговому засіданні 19 березня 2015 року, за участі окремих членів Правління.

З питання 5 Порядку денного

СЛУХАЛИ: 

Платонова О.І. щодо ситуації, що виникла у зв’язку з намаганням розширити затверджений склад Громадської ради при ГУ ДФС в Одеській області, шляхом додаткового включення 13 представників інститутів громадянського суспільства під час чергового засідання зазначеного консультативно-дорадчого органу, проведеного 13.03.2015 з порушенням процедур, передбачених нормативно-правовими актами; нелегітимною зміною керівного складу Громадської ради при ГУ ДФС в Одеській області.

ВИРІШИЛИ:

Доручити члену Правління Громадської ради при ДФС України Платонову О.І. підготувати звернення на ім’я в.о. Голови ДФС України Мокляка М.В. щодо надання правової оцінки ситуації, пов’язаної з нелегітимним розширенням та зміною керівного складу Громадської ради при ГУ ДФС в Одеській області. 

З питання 6 Порядку денного

СЛУХАЛИ: 

Кучинського Ю.Ф. щодо проблем повернення ПДВ міжнародним перевізникам Запорізької області.

ВИСТУПИЛИ:

Богданова О.С. та інші.

ВИРІШИЛИ:

Доручити члену Правління Громадської ради при ДФС України Кучинському Ю.Ф. підготувати листа на ім’я в.о. Голови ДФС України Мокляка М.В. стосовно організації виїзного засідання Правління Громадської ради при ДФС України до м. Запоріжжя з проблем повернення ПДВ міжнародним перевізникам Запорізької області. 

СЛУХАЛИ: 

Трусова С.І., Богданову О.С., Дроговоз Ю.С., Чорного В.І. та інших стосовно оприлюднення та розсилки листів Громадської ради при ДФС України.

ВИРІШИЛИ:

Доручити члену Громадської ради при ДФС України Трусову С.І. сканувати кореспонденцію Громадської ради при ДФС України з метою подальшого ознайомлення членів Громадської ради при ДФС України.  

 

Голова                                           Д.В. Олексієнко 

Секретар                                         В.П. Косарчук