Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №9 засідання Правління Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 26 травня 2015 о 16:24

Дата та час проведення: 18 травня 2015 року, 12 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Київ, Львівська пл., 6, кімн. 405

Присутні

члени Правління:

Олексієнко Д.В., Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Мотчаний А.О., Шевцова Т.С., Проніна В.І., Богданова О.С., Ліннік В.П., Кучинський Ю.Ф., Чорний В.І., Вінницький В.Р., Косарчук В.П.

інші особи

від громадськості:

Вдовіна Г.В., Благодир О.С., Філько Н.Б., Скринник А.П., Трусов С.І., Положенцева Є.А. (за довіреністю від Пазини Р.О.) 

від ДФС України: 

Насіров Р.М., Білан С.В., Лікарчук  К.І.,  Пригаровський В.М., Донцова Л.І., Бориско Л.І., Романюта А.Ф., Рудченко Н.І.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ 

1. Обговорення питання створення робочої групи з відпрацювання змін до Положення про Громадську раду у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 234 „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2008 р. № 976 і від 3 листопада 2010 р. № 996”.

2. Розгляд питання щодо можливого делегування представників Громадської ради до складу Робочої групи щодо перегляду нормативно-правової бази з питань державного нагляду (контролю) та регулювання підприємництва щодо визначення та скасування неактуальних нормативно-правових актів.

Обговорення результатів конкурсної комісії з питань заміщення вакантної посади Голови ДФС України (доповідач – Дроговоз Ю.С., заступник голови Громадської ради при ДФС України).

4. Обговорення питання діяльності деяких членів Громадської ради (доповідач – Скринник А.П, член Громадської ради).

5. Різне.

 

Кворум є.

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який озвучив Порядок денний засідання та запропонував присутнім надати пропозиції до нього.

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., Скринник А.П., Богданова О.С. та інші.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити запропонований Олексієнком Д.В. Порядок денний.

З питання 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який звернув увагу членів Правління на необхідність проведення засідань комітетів з найбільш актуальних питань до чергового засідання Громадської ради при ДФС України, запланованого на другу декаду червня п.р.

Також виніс на обговорення питання щодо можливого внесення змін до Положення про Громадську раду при ДФС України у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 234 „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 5 листопада
2008 р. № 976 і від 3 листопада 2010 р. № 996” (далі – Постанова № 234), а також створення відповідної робочої групи на чолі з заступником голови Громадської ради при ДФС України Дроговоз Ю.С. з метою відпрацювання зазначених змін.

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Чорний В.І., Трусов С.І. та інші.

ВИРІШИЛИ:

1. Залучити Марієна І.С., члена Громадської ради при ДФС України, до виступу на черговому засіданні Громадської ради щодо застосування окремих положень та норм, передбачених Постановою № 234.

2. Доручити робочій групі Громадської ради здійснити аналіз положень та норм Постанови № 234, зокрема, стосовно правових основ діяльності Громадської ради та підготувати з зазначеного питання пропозиції до чергового засідання Громадської ради. 

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В. з питань публічності діяльності у ДФС України Робочої групи щодо перегляду нормативно-правової бази з питань державного нагляду (контролю) та регулювання підприємництва щодо визначення та скасування неактуальних нормативно-правових актів.

Поінформував присутніх, що інформація про результати роботи зазначеної групи розміщується на офіційному веб-порталі ДФС.

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., Чорний В.І., Благодир О.С. та інші.

ВИРІШИЛИ:

Надати зазначеній Робочій групі ґрунтовні пропозиції Громадської ради щодо перегляду деяких нормативно-правових актів, з метою удосконалення або скасування.

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Дроговоз Ю.С., яка доповіла про процедуру та результати проведення конкурсної комісії з питань заміщення вакантної посади Голови ДФС України.

ВИСТУПИЛИ:

Богданова О.С., Платонов О.І. та інші.

ВИРІШИЛИ:

Взяти інформацію до відома та не оскаржувати рішення зазначеної Комісії.

З питання 4 Порядку денного

СЛУХАЛИ: 

Скринника А.П. щодо діяльності деяких членів Громадської ради.

ВИРІШИЛИ:

Інформацію взяти до відома.  

Під час засідання Правління також проведено робочу зустріч з керівництвом ДФС України щодо діяльності Громадської ради при ДФС України та подальшої взаємодії з фіскальною службою. 

 

Голова                              Д.В. Олексієнко 

Секретар                                       В.П. Косарчук