Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №10 засідання Правління Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 09 червня 2015 о 17:03

Дата та час проведення: 05 червня 2015 року, 11 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Київ, Киянівський пров., 2, кімн. 402

Присутні:

члени Правління:

Олексієнко Д.В., Дроговоз Ю.С., Платонов О.І. (з правом голосу за
Лінніка В.П.), Шевцова Т.С., Проніна В.І., Богданова О.С.,
Кучинський Ю.Ф., Чорний В.І.

інші особи:

Богомолов А.Ю., Бричко О.С., Гатаулін А.Р., Книш О.В., Онищенко Л.А., Саргсян І.Л., Трусов С.І., Філько Н.Б., Богатирчук О.В., Степанова В.М. (за довіреністю від Паламар І.О.), Степовий О.Г., Романюта А.Ф.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Розгляд питання щодо участі  Шевцової Т.С. (за дорученням Правління Громадської ради при ДФС України) у засіданні робочої групи Комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради України 05 червня 2015 року.

2. Організаційні питання стосовно чергового засідання Громадської ради при ДФС України 18.06.2015.

3. Щодо формування кадрового резерву органів ДФС України.

 

Кворум є.

З питання 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В. та Шевцову Т.С., які висловили думку щодо необхідності оголошення позиції Громадської ради при ДФС України на засіданні робочої групи Комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради України з питань запровадження системи електронного адміністрування ПДВ, проведення якого заплановане на 05.06.2015.

 

ВИСТУПИЛИ:

Богданова О.С. та інші.

ВИРІШИЛИ:

Делегувати члена Правління Громадської ради при ДФС України Шевцову Т.С. для участі 05.06.2015 у засіданні робочої групи Комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради України.

 

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який зазначив, що згідно з Планом роботи Громадської ради при ДФС України на 2015 рік чергове засідання заплановано провести 18.06.2015.

Запропонував перелік питань до розгляду на запланованому засіданні, зокрема:

1) виступ Голови ДФС України Насірова Р.М. щодо напрямів реформування ДФС України;

2) звіт Правління Громадської ради про роботу між засіданнями Громадської ради;

3) інформування про результати запровадження системи електронного адміністрування ПДВ у тестовому режимі;

4) інформування з питань можливих змін до Положення про Громадську раду при ДФС України у зв’язку з набранням чинності постановою Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2015 року
 № 234 „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України
від 5 листопада 2008 р. № 976 і від 3 листопада 2010 р. №996”;

5) розгляд питання щодо виключення членів Громадської ради при ДФС України, які не працюють та систематично не відвідують засідання Комітетів Громадської ради;

6) врегулювання питань, пов’язаних з діяльністю митних брокерів.

Надав слово представникам Комітетів, а також іншим учасникам засідання Правління, присутнім на зустрічі, запропонувавши внести пропозиції до Порядку денного засідання Громадської ради.

ВИСТУПИЛИ:

Платонов О.І., Дроговоз Ю.С., Шевцова Т.С., Бричко О.С., Саргсян І.Л., Трусов С.І., Філько Н.Б. та інші.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Провести чергове засідання Громадської ради при ДФС України 18 червня 2015 об 11 год. 00 хв.

2. Затвердити Порядок денний запланованого засідання такого змісту:

1. Виступ Голови ДФС України Насірова Р.М. щодо напрямів реформування ДФС України, у т.ч. у частині кадрової політики.

2. Пропозиції Громадської ради при ДФС України з питань проведення кадрової політики у період реформування Служби (доповідач – Онищенко Л.А, член Громадської ради).

3. Виступ директора Департаменту методологічної роботи з питань оподаткування Привалової Н.Є. про результати запровадження системи електронного адміністрування ПДВ у тестовому режимі (співдоповідач – Калєніченко Н.Г., директор Департаменту реєстрації платників та електронних сервісів).

4. Проблемні питання запровадження системи електронного адміністрування ПДВ та пропозиції щодо їх усунення (доповідач –
Шевцова Т.С., член Громадської ради).

5. Виступ заступника Голови ДФС України Лікарчука К.І. з питань врегулювання питань, пов’язаних з діяльністю митних брокерів.

6. Пропозиції Громадської ради з питань врегулювання діяльності митних брокерів (доповідач – Лінник В.П., член Громадської ради).

7. Звіт Правління Громадської ради про роботу між засіданнями Громадської ради (доповідач – голова Громадської ради при ДФС України Олексієнко Д.В., співдоповідачі голови Комітетів Громадської ради);

8. Інформування з питань можливих змін до Положення про Громадську раду при ДФС України у зв’язку з набранням чинності постановою Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2015 року № 234 „Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України
від 5 листопада 2008 р. № 976 і від 3 листопада 2010 р. № 996”(доповідачі – Дроговоз Ю.С., заступник голови Громадської ради при ДФС України, Марієн І.С., член Громадської ради при ДФС України);

9. Питання виключення членів Громадської ради при ДФС України, які не працюють та систематично не відвідують засідання Комітетів Громадської ради (доповідач – Олексієнко Д.В., голова Громадської ради при ДФС України, співдоповідачі – голови Комітетів Громадської ради при ДФС України).

10. Різне.

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Онищенко Л.А., яка звернула увагу присутніх на необхідність відкритості процесу формування кадрового резерву органів Державної фіскальної служби (центрального апарату, територіальних органів Служби), а також встановлення публічного доступу до зазначеної інформації; озвучила пропозиції щодо участі громадськості у формуванні кадрового резерву органів ДФС України.

ВИСТУПИЛИ:

Платонов О.І., Чорний В.І. та інші.

ВИРІШИЛИ:

Інформацію взяти до відома.

 

 

Голова                                                           Д.В. Олексієнко

 

 

Секретар                                                         В.П. Косарчук