Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПРОТОКОЛ №11 засідання Правління Громадської ради при Державній фіскальній службі України

опубліковано 07 липня 2015 о 13:59

Дата та час проведення: 02 липня 2015 року, 11 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Київ, Киянівський пров., 2, кімн. 402

Присутні:

члени Правління:

Олексієнко Д.В., Дроговоз Ю.С., Платонов О.І., Мотчаний А.О., Шевцова Т.С., Проніна В.І., Ліннік В.П., Чорний В.І., Юровський Д.Б., Вінницький В.Р.

інші особи:

Книш О.В., Могоричов Б.З., Онищенко Л.А., Положенцева Є.А. (за довіреністю від Пазини Р.О.), Повх В.М., Скринник А.П., Перепелиця В.В. (за довіреністю від Третьякової Г.М.), Філько Н.Б., Богатирчук О.В., Олексенко О.А., Хівренко І.О., Романюта А.Ф. 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ 

1. Інформування членів Громадської ради щодо концепції реформування ДФС України (голова Громадської ради Олексієнко Д.В.);

2. Обговорення проекту Регламенту Громадської ради та механізму комунікацій (заступник голови Громадської ради Платонов О.І.);

3. Коригування плану Громадської ради (голова Громадської ради Олексієнко Д.В.);

4. Питання етики поведінки окремих членів Громадської ради (заступник голови Громадської ради Мотчаний А.М.);

5. Інформування членів Громадської ради з питань етики працівників ДФС (член Громадської ради Онищенко Л.А.);

6. Різне.

Кворум є.

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який повідомив членам Правління Громадської ради про участь у засіданні Колегії ДФС України, яке відбулося 23 червня
2015 року, та внесені ним пропозиції до проекту рішення за результатами засідання. Повідомив про участь у нараді, проведеної 24.06.2015 у режимі відео-селектору з територіальними органами ДФС, за участі Прем’єр-Міністра України, членів Уряду та керівників структурних підрозділів ДФС, під час якої презентовано проект інституційної реформи ДФС України. Також Голова Громадської ради при ДФС України поінформував про участь у засіданні Громадської ради при ГУ ДФС у м. Києві.

Олексієнко Д.В. озвучив Порядок денний засідання та запропонував присутнім надати пропозиції до нього.

ВИСТУПИЛИ:

Шевцова Т.С., Скринник А.П.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити запропонований Олексієнком Д.В. Порядок денний, при цьому за пропозицією голови Комітету з питань податкової політики Громадської ради Шевцової Т.С. в різному розглянути питання залучення до діяльності Громадської ради при ДФС України ще двох експертів.

З питання 1 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який коротко повідомив членам Правління Громадської ради основні аспекти концепції реформування ДФС України, яка розробляється Міністерством фінансів України разом з представниками  МВФ, окремі положення якої були презентовані під час наради 24.06.2015. Звернув увагу на заплановані концепцією реформування зміни, зокрема: ліквідацію середньої ланки митниць, ліквідацію Департаменту комунікацій, демілітаризацію податкової міліції. Водночас, зауважив, що у Верховній Раді України зареєстровано 6 законопроектів, що стосуються реформування ДФС.

Голова Громадської ради з метою відповідного реагування на запропоновані зміни, запропонував присутнім надати пропозиції із зазначених питань.

ВИСТУПИЛИ:

Філько Н.Б., Могоричов Б.З., Юровський Д.Б., Платонов О.І., Шевцова Т.С., Повх В.М., Чорний В.І., Дроговоз Ю.С., Онищенко Л.А. та інші.

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію Олексієнка Д.В. щодо концепції реформування ДФС України взяти до відома.

2. Створити робочу групу у складі Олексієнка Д.В., Платонова О.І., Дроговоз Ю.С., Юровського Д.Б., Шевцової Т.С., Онищенко Л.А., Вдовіної Г.В. стосовно підготовки звернення на ім’я Прем’єр-Міністра України Яценюка А.П. з питань реформування ДФС України та проханням провести зустріч з членами Громадської ради при ДФС України. 

З питання 2 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Платонова О.І., який звернув увагу присутніх на стан відпрацювання проекту Регламенту Громадської ради при ДФС України та зауважив, що є необхідність доопрацювання певних його розділів, з подальшим погодження доопрацьованого проекту з Департаментом правової роботи ДФС України.

ВИРІШИЛИ:

1.  Інформацію взяти до відома.

2. Доопрацьований проект Регламенту надіслати членам Громадської ради для збору упродовж двох тижнів пропозицій до нього, з подальшим наданням доопрацьованого проекту на розгляд Службі.

З питання 3 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який повідомив про необхідність забезпечення виконання Плану роботи Громадської ради при ДФС України на 2015 рік. 

ВИСТУПИВ:

Платонов О.І. з інформацією щодо ініційованого членом Громадської ради Вдовіною Г.В. – представником Одеської обласної організації роботодавців, Митного форуму, проведення якого заплановано у м. Одесі
11 липня 2015 року.

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію взяти до відома.

2. Підтримати ініціативу щодо проведення Митного форуму.

3. Керівникам комітетів підготувати пропозиції щодо коригування Плану роботи Громадської ради при ДФС на 2015 рік.

4. Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції передбачити у плані роботи заходи, спрямовані на проведення реформ у сфері навчання майбутніх співробітників податкової міліції з урахуванням вимог сьогодення. 

З питання 4 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Мотчаного А.М., який поінформував про окремі випадки порушення норм етичної поведінки деякими членами Громадської ради. 

ВИСТУПИЛИ:

Дроговоз Ю.С., Юровський Д.Б., Повх В.М., Онищенко Л.А., Філько Н.Б., Платонов О.І., Скринник А.П., Чорний В.І., Ліннік В.П. та інші.

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань запобігання та протидії корупції, контрабанді та з питань діяльності органів фінансових розслідувань і податкової міліції змінити керівництво Комітету.

2. Винести на голосування під час чергового засідання Громадської ради питання виключення зі складу Громадської ради Чорного В.І. відповідно до п. 4.18.6 Положення про Громадську раду при ДФС.

3. Попередити члена Громадської ради Філька Н.Б. про недопущення порушення етичних норм поведінки члена Громадської ради.

З питання 5 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Онищенко Л.А., яка звернула увагу на необхідність проведення громадської експертизи документів ДФС України, що стосуються формування кадрового резерву. 

ВИСТУПИЛИ:

Олексієнко Д.В., Платонов О.І.

ВИРІШИЛИ:

Доручити Голові Громадської ради Олексієнку Д.В., члену Громадської ради Онищенко Л.А. підготувати запит на адресу ДФС України щодо проведення громадської експертизи документів ДФС України, що стосуються формування кадрового резерву.  

З питання 6 Порядку денного

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який поінформував про надіслані на адресу Громадської ради заяви громадських організацій з проханням залучити до діяльності Громадської ради їхніх представників у якості експертів, зокрема:
Олексенко О.А. (ГО „Палата податкових консультантів”) та Хацаревича Р.М. (Всеукраїнське об’єднання організацій роботодавців „Федерація роботодавців алкогольної галузі”).

ВИСТУПИЛА:

Шевцова Т.С., яка підтримала запропоновані кандидатури в якості експертів Громадської ради.

ВИРІШИЛИ:

Включити до складу експертів Громадської ради Олексенко О.А., Хацаревича Р.М.

СЛУХАЛИ:

Олексієнка Д.В., який підбив підсумки засідання та оголосив про його закриття.  

 

Голова                                                  Д.В. Олексієнко 

 

Секретар                                                      В.П. Косарчук