Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадська рада при ДПС провела перше засідання

, опубліковано 10 березня 2020 о 17:12

Сьогодні, 10 березня, новостворена Громадська рада при Державній податковій службі України провела своє перше засідання. На порядку денному заходу були питання обрання голови цього консультативно-дорадчого органу, його заступника, секретаря, утворення робочих органів Громадської ради (комітетів, робочих груп).

За результатами рейтингового голосування головою Громадської ради при ДПС став Дмитро Олексієнко, представник Асоціації «Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати». Заступником голови Громадської ради обрано Тетяну Потопальську, представника професійної спілки працівників атомної енергетики та промисловості України.

Учасники засідання також обговорили формат роботи Громадської ради та висловили пропозиції щодо створення комітетів і робочих груп. Крім того, було прийнято рішення звернутися до Голови ДПС з пропозицією покласти функцію секретаря Громадської ради при ДПС на представника цього органу. Наступним етапом планується затвердження Положення про Громадську раду при ДПС та плану її роботи.

Нагадуємо, що склад Громадської ради при Державній податковій службі України було сформовано під час установчих зборів 24 грудня 2019 року. Кількісний склад Громадської ради рішенням установчих зборів затверджено у кількості 85 осіб. До її складу увійшли представники інститутів громадянського суспільства, які надаватимуть консультативну допомогу податковій службі.

Серед завдань Громадської ради при ДПС:

- розробка пропозицій щодо формування та реалізації податкової політики ДПС;

- здійснення громадської експертизи проєктів нормативно-правових актів;

- контроль за врахуванням ДПС пропозицій та зауважень до нормативно-правових актів, які надходитимуть від громадськості.