Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом січня-лютого на усунення заподіяної довкіллю шкоди до держбюджету сплачено 964 млн грн екологічного податку

, опубліковано 11 березня 2020 о 15:14

Протягом січня-лютого цього року на усунення заподіяної довкіллю шкоди платники екологічного податку сплатили до державного бюджету майже 964 млн грн, що на 19,9 %, або на 160 млн грн більше ніж за січень-лютий 2019 року.

За рахунок цих коштів держава та органи місцевого самоврядування отримують можливість фінансувати заходи, які проводяться для захисту навколишнього середовища, відновлення екології та раціонального використання природних ресурсів.

Нагадаємо, що екологічний податок сплачують платники, діяльність яких пов’язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря. А саме стаціонарними джерелами забруднення, скиданням забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщенням відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах, утворенням радіоактивних відходів та тимчасовим зберіганням радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

Як повідомлялося раніше, відповідно до законодавчих змін у 2019 році ставку екологічного податку за викиди двоокису вуглецю було підвищено з 0,41 грн до 10 грн за тонну.

Детальну інформацію про особливості сплати екологічного податку можна переглянути тут.