Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Харківщині стартував освітній online-проєкт для молоді «Основи оподаткування»

, опубліковано 18 вересня 2020 о 15:40

У Головному управлінні ДПС у Харківській області стартував освітній online-курс для молоді «Основи оподаткування». Ідею проведення такого заходу підтримали регіональні ЗМІ та навчальні заклади. Оскільки питання безпеки та здоров’я дітей є першочерговим – використовуються новітні форми інтернет спілкування за допомогою програми Zoom-конференції.

Участь в освітньому проєкті першими взяли майбутні ІТ-фахівці. Учні Комп’ютерно - технологічного коледжу НТУ «ХПІ» прослухали першу лекцію та поспілкувалися з податківцями. Захід не був схоластичною лекцією, натомість став цікавим дискусійним майданчиком. Учні активно ставили запитання лекторам та висловлювали власний погляд на діючу систему оподаткування.

Наразі до податкової служби також звернулися вищі навчальні заклади Харківщини щодо залучення студентів до освітньої onlinе-програми. Тож практика проведення таких освітніх заходів для молоді має існувати на постійній основі. У ДПС усвідомлюють, що податкову культуру слід прищеплювати та розвивати з шкільних років.