Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Львівщини викрито схему розтрати 4,5 млн грн державних коштів

, опубліковано 21 вересня 2020 о 16:01

Працівниками управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС в Львівській області у рамках відпрацювання інформації по державних закупівлях проведено дослідження діяльності суб’єкта господарювання, який здійснював фінансово-господарські взаємовідносини з відділом капітального будівництва міської ради.

Встановлено, що відповідно до договору підряду на виконання робіт з капітального будівництва зазначений суб’єкт господарювання (переможець тендерних закупівель) отримав «державні (бюджетні) кошти» від відділу капітального будівництва міської ради в сумі майже 26,6 млн гривень.

Частину коштів було перераховано підприємствам-постачальникам з ознаками фіктивності, в яких встановлено невідповідність придбаних та реалізованих товарів (обрив ланцюга постачання), а також використано на закупівлю (матеріалів, сировини) по завищених цінах. Це призвело до неефективного витрачання та розтрати державних коштів на суму 4,5 млн грн.

За зібраними матеріалами відділом поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області до ЄРДР внесено кримінальне провадження за ч.1 ст.366 КК України. Наразі тривають слідчі дії в рамках цього кримінального провадження.