Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У цьому році ми очікуємо 112 млрд грн ПДВ, – Олексій Любченко

, опубліковано 26 жовтня 2020 о 14:24

За результатами десяти місяців цього року ДПС практично виконає показники з ПДВ, які були закладені у початковому бюджеті. Про це Голова ДПС Олексій Любченко розповів у другій частині ексклюзивного інтерв’ю виданню «Інтерфакс-Україна».

«У держбюджеті на цей рік спочатку очікування по ПДВ були на рівні 96,8 млрд грн, потім план секвестрували до 75,4 млрд грн. Потім додали 2,2 млрд грн, з яких 2 млрд грн – на паводок. Тобто стало 77,6 млрд грн. Я впевнено бачу 112 млрд грн цьому році. Вже надійшло 85 млрд грн ПДВ», – наголосив Олексій Любченко.

«Особливо важливо, що це відбувається при повному і своєчасному відшкодуванні цього податку – при тому, що з початку року було заявлено до відшкодування 96 млрд грн, держава за цей же час повернула більше 104 млрд грн, повністю погасивши заборгованість минулих років», – додав Голова ДПС.

За його словами, питома вага внутрішнього ПДВ до ВВП в цьому році планувалася 1,9 %, в наступному – 2,9 %. У цьому році цей показник вже очікується на рівні майже 2,8 %.