Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці встановили факт формування фіктивного податкового кредиту на понад 4 млн гривень

, опубліковано 04 грудня 2020 о 14:38

Податківцями при відпрацюванні матеріалів, наданих Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області, викрито протиправну діяльність одного з товариств з обмеженою відповідальністю при надані послуг державному підприємству.  

З’ясувалося, що товариство не мало в наявності необхідні трудові ресурси, матеріально-технічну базу, власні та/або орендовані офісні та складські приміщення для виконання замовлених робіт. При цьому для документального оформлення окремих первинних документів та створення зовнішніх ознак фактичного здійснення операцій було використано підприємство з ознаками фіктивності для формування податкового кредиту в ланцюзі постачання придбаних робіт (послуг).

Такі дії дали можливість безпідставно включити  у вартість наданих робіт послуги, які не могли бути використані в практичній діяльності та отримання яких документально не підтверджено по ланцюгах постачання, на загальну суму понад 4 млн гривень.

За матеріалами вказаного аналітичного дослідження, проведеного  підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом,  ГУ ДПС у Полтавській області, прокуратурою Полтавської області до ЄРДР внесено інформацію щодо кримінального правопорушення за ч.1 ст.212 КК України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»