Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями викрито схему легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, в особливо великих розмірах

, опубліковано 16 грудня 2020 о 13:35

Податківцями викрито схему легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, в особливо великих розмірах службовими особами підприємства, діючого на ринку надання фінансових послуг.

Так, при відпрацюванні інформації органу державного управління, що регулює діяльність ринку цінних паперів та фінансових послуг, встановлено проведення операцій з цінними паперами, спрямованих на ухилення від сплати податків та подальшу легалізацію отриманих коштів.

Службовими особами товариства отримані від суб’єктів господарювання реального сектору економіки кошти в якості оплати за цінні папери перераховувались на банківські рахунки суб’єктів фіктивного підприємництва та у подальшому переводились у готівку.

Такі дії мають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.209 Кримінального Кодексу України.

Матеріали, зібрані підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Миколаївській області, передано до правоохоронних органів для прийняття рішення в порядку ст.214 КПК України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»