Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Судом підтверджено правомірність винесених податкових повідомлень-рішень на 24,85 млн гривень

, опубліковано 17 червня 2021 о 13:20

Київським окружним адміністративним судом підтримано позицію ГУ ДПС у Київській області та зроблено висновок про невизначення та невідображення ТОВ «Бреніван» фінансового доходу від дисконтування кредиторської заборгованості в момент виникнення заборгованості, внаслідок чого платником податків занижено об`єкт оподаткування податком на прибуток.

Окрім цього, суд першої інстанції, враховуючи встановлені у справі обставини в сукупності, відсутність основних засобів та трудових ресурсів у контрагента платника податків, детально досліджений контролюючим органом рух товару по ланцюгу постачання, всі контрагенти в якому мають ознаки фіктивності, встановлення дефектності первинних документів, зробив висновок про відсутність реально вчинених господарських операцій між ТОВ «Бреніван» та відповідним контрагентом.

Відтак, рішенням Київського окружного адміністративного суду від 17.05.2021 у справі № 320/6494/19 у задоволенні позовних вимог ТОВ «Бреніван» про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень відмовлено.

Таким чином, судом підтверджено правомірність винесених ГУ ДПС у Київській області податкових повідомлень-рішень на загальну суму 24,85 млн гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX