Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці довели у суді правомірність винесених податкових повідомлень-рішень на 39,71 млн грн акціонерному товариству

, опубліковано 23 червня 2021 о 15:32

Другим апеляційним адміністративним судом підтримано позицію Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків та зроблено висновок про те, що АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання», як податковим агентом, допущено несплату (неперерахування) податку на доходи фізичних осіб та військового збору до бюджету при його нарахуванні та утриманні з доходу працівників у вигляді заробітної плати, що відповідає складу порушення, передбаченого статтею 127 ПК України.

Судом апеляційної інстанції зазначено, що з розрахунку штрафних санкцій та пені підтверджується факт неодноразового порушення платником податків податкового законодавства в частині несвоєчасної сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору. Відтак, обґрунтованим є застосування збільшених розмірів штрафних санкцій, передбачених статтею 127 ПК України, а саме: 25%, 50% та 75%.

Разом з тим, суд підтвердив правомірність застосування контролюючим органом штрафу в розмірі 510 гривень за кожен із 12-ти встановлених фактів неподання АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об`єднання» повідомлення за формою № 20-ОПП про об`єкти оподаткування.

Відтак, рішенням Другого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків задоволено, скасовано рішення суду першої інстанції, яким позовні вимоги про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень задоволено частково, прийнято нову постанову, якою в цій частині позовних вимог відмовлено.

Таким чином, судом підтверджено правомірність винесених Північним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків податкових повідомлень-рішень на загальну суму 39,71 млн гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX