Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За порушення податкового законодавства підприємству донараховано 5,6 млн грн акцизного податку та штрафів

, опубліковано 24 червня 2021 о 09:06

Державною податковою службою України постійно здійснюються заходи, спрямовані на запобігання та виявлення порушень законодавства у сфері виробництва та обігу спирту етилового, зокрема, шляхом контролю за рухом сировини, яка використовується виробниками для виготовлення спирту.

Так, працівниками підрозділу контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Вінницькій області взято участь у проведенні позапланової документальної виїзної перевірки суб’єкта господарювання – виробника спирту, який провадить діяльність на території Вінницької області.

За результатами перевірки встановлено незабезпечення виходу готової продукції (спирту етилового) в кількості 3518,39 дал, чим порушено норми статті 13 Закону України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

За порушення зазначених норм податкового законодавства суб’єкта господарювання буде притягнуто до фінансової відповідальності у вигляді штрафу на суму 1,1 млн грн та донараховано акцизний податок на загальну суму майже 4,5 млн гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX