Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виявлено та припинено незаконну діяльність з продажу тютюнових виробів на одному з ринків Києва

, опубліковано 15 листопада 2021 о 11:35

Державна податкова служба з метою контролю за ринком роздрібної торгівлі підакцизною продукцією, упередження випадків реалізації контрафактної (без марок акцизного податку та/або з ознаками їх підробки) підакцизної продукції, а також недопущення потрапляння на роздрібний ринок товарів підакцизної групи, реалізація якої призначена для магазинів безмитної торгівлі, на постійній основі здійснює моніторинг інформації з зовнішніх джерел (у т. ч. розміщеної в мережі Інтернет, соціальних мережах Telegram, Facebook, Instagram, тощо). Також постійно проводяться обстеження місць стихійної торгівлі (на ринках, виходів із станцій метрополітену та місцях масового скупчення громадян).

Для оперативного реагування по фактам виявлених порушень скоординовано спільні дії територіальних підрозділів ДПС з територіальними підрозділами Національної поліції України.

Завдяки злагодженій роботі працівниками Державної податкової служби у м. Києві виявлено та припинено незаконну діяльність з продажу тютюнових виробів на одному з ринків центру столиці.

Так, під час обстеження місць можливого здійснення незаконного продажу тютюнових виробів засвідчено факт реалізації тютюнових виробів громадянином України на господарському об’єкті (кіоск) без державної реєстрації суб’єктом господарювання, без наявності відповідної ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами. Тютюнові вироби, які перебували в реалізації, не мали марок акцизного податку встановленого зразка, реєстратор розрахункових операцій також відсутній.

У результаті спільних заходів посадових осіб Головного управління ДПС у м. Києві та представників Національної поліції України у м. Києві (які оперативно прибули на виклик ДПС) з незаконного обігу вилучено більше 6 тис. пачок тютюнових виробів іноземного та вітчизняного походження, загальна сума вилучених тютюнових виробів становить близько 200 тис. гривень.

Всі зібрані матеріали надіслано до судових органів для вжиття відповідних заходів реагування згідно з вимогами чинного законодавства.

У разі встановлення випадків реалізації підакцизної продукції з порушенням вимог законодавства України просимо невідкладно інформувати Державну податкову службу України для вжиття контрольно-перевірочних заходів.

Для всебічного та якісного розгляду звернень просимо за можливості зазначати: адресу господарського об’єкту, назву суб’єкта господарювання, вид придбаної підакцизної продукції (з ознаками фальсифікації та/або відсутності марок акцизного податку) з наданням підтверджуючих документів (за наявності) або будь яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX