Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо роздрібної торгівлі лікарськими засобами

, опубліковано 13 вересня 2022 о 16:39

Органи ДПС на постійній основі здійснюють контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

На сьогодні всі суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж лікарських засобів та/або виробів медичного призначення, зобов’язані використовувати РРО/ програмні РРО при продажу таких товарів та видавати фіскальні чеки покупцям.

Водночас деякі платники податків ігнорують виконання вимог законодавства.

Так, на Дніпропетровщині виявлено аптеку, де здійснювався продаж лікарських засобів невідомого походження без застосування РРО/програмного РРО та відображення операцій з продажу в бухгалтерському та податковому обліку. Такі ліки потенційно можуть нести загрозу життю та здоров’ю громадян.

За результатами перевірки до порушника порядку проведення розрахунків будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції.

Також ДПС звертає увагу громадян на те, що отриманий від продавця в аптеці фіскальний чек є належним розрахунковим документом, що підтверджує факт продажу, зокрема, товарів (ліків).

ДПС просить громадян повідомляти про факти продажу лікарських засобів без застосування РРО/програмного РРО або без видачі відповідних фіскальних чеків через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram або за телефоном 0800-501-007, обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «6».