Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС та Європейської Бізнес Асоціації обговорили законодавчі зміни з питань оподаткування

, опубліковано 23 січня 2023 о 17:30

Практичні аспекти застосування змін до податкового законодавства обговорили сьогодні представники ДПС та Європейської Бізнес Асоціації під час онлайн-зустрічі.

Учасники розглянули зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, внесені Постановою КМУ № 1165. Представники ДПС, зокрема, надали рекомендації платникам щодо алгоритму дій у разі зупинення реєстрації податкової накладної, правильності подання Таблиць даних платника ПДВ тощо.

Також обговорювалися особливості застосування пільг з ПДВ на імпорт та подальшу реалізацію товарів для відновлення енергетичної інфраструктури, оподаткування ПДВ експорту програмної продукції у 2023 році. Представники податкової служби надали відповіді на запитання учасників зустрічі та розʼяснили застосування окремих законодавчих норм.

Нагадуємо, що для оперативного вирішення проблемних питань бізнесу в територіальних органах ДПС працюють комунікаційні податкові платформи та «гарячі лінії». Також отримати розʼяснення можна у Контакт-центрі ДПС за тел.: 0-800-501-007.