Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебдискусія: поновлення перевірок з трансфертного ціноутворення

, опубліковано 24 січня 2023 о 17:11

Податкова служба України завжди відкрита для діалогу з бізнесом, тому активно долучається до ініціатив громадськості щодо зустрічей, обговорення та врегулювання актуальних питань платників податків. Так, на прохання Голови податкового комітету ТПП України, керуючого партнера Crowe Mikhailenko Дмитра Михайленка, фахівцями з трансфертного ціноутворення ДПС проведено вебдискусію на тему: «ТЦУ: поновлення перевірок, практика успішних донарахувань, сировинні товари, діапазон рентабельності за 2021 рік».

Директор Департаменту трансфертного ціноутворення ДПС Катерина Риженкова окреслила головні напрями роботи своєї команди та повідомила, що основна робота спрямована на максимально оперативне інформування платників щодо законодавчих змін в оподаткуванні, якнайшвидшої адаптації до цих змін. Також Катерина Риженкова резюмувала підсумки роботи минулого року.

«Наша мета – надати платнику необхідну інформацію для діяльності в правовому полі, а перевірочну роботу сконцентрувати лише на операціях з явними ознаками ризиків», – зазначила вона.

Представники ДПС детально розглянули питання відновлення перевірок  щодо трансфертного ціноутворення (далі – ТЦ) під час дії воєнного стану, наголосили на основних факторах уваги під час здійснення податкового контролю за ТЦ, вирішення спорів з питань дотримання принципу «витягнутої руки». Предметом розгляду також став звіт у розрізі країн МГК.

Наприкінці дискусії учасники обговорили можливість організації наступних подібних зустрічей.

Фахівці ДПС подякували за запрошення та зауважили, що такі змістовні зустрічі для податкової служби є можливістю інформування платників про зміни, які відбуваються у податковому законодавстві та спрощення їх сприйняття бізнесом.