Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось заключне засідання Керівного комітету проєкту METS

, опубліковано 15 лютого 2023 о 19:40

Сьогодні відбулось заключне засідання Керівного комітету проєкту міжнародної технічної допомоги «Шведсько-українське партнерство для сучасної та ефективної податкової служби METS».

В онлайн-заході взяли участь в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко, заступник Голови ДПС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Наталія Калєніченко, керівники структурних підрозділів ДПС, експерти Податкової агенції Швеції на чолі з її Генеральним директором пані Катрін Вестлінг Палм та представники Шведського агентства міжнародної співпраці та розвитку (Sida).

Під час заходу розглядались результати реалізації проєкту і напрями подальшої співпраці ДПС та Податкової агенції Швеції.

«Експертиза Податкової агенції Швеції у сфері євроінтеграції, формування стратегій розвитку податкової служби, обслуговування та комунікації з платниками податків, комплаєнсу, формування корпоративної культури надзвичайно корисна для ДПС на шляху впровадження запланованих реформ. Тому ми прагнемо продовжити ефективну співпрацю та обмін досвідом зі шведськими колегами», – зазначила Тетяна Кірієнко.

Одним з ключових результатів спільного проєкту також стало проведення Глобального опитування платників податків. Результати цього дослідження засвідчили правильність обраного стратегічного курсу ДПС та дозволять вдосконалити стратегію підходу, орієнтованого на платника податків, надалі. Адже розвиток онлайн-сервісів та максимальна підтримка платників податків залишаються пріоритетними напрямами роботи ДПС в умовах воєнного стану.

Серед планів ДПС на 2023 рік також, за словами Тетяни Кірієнко, реформи, спрямовані на удосконалення системи адміністрування та покращення виконання норм податкового законодавства платниками податків, важливі цифрові трансформації, а також імплементація законодавства та правил ЄС.

Представники Податкової агенції Швеції підкреслили ефективність обміну досвідом та зацікавленість у продовженні подальшої співпраці.