Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проміжні результати пілотного проєкту ДПС з інформування платників щодо наявності заборгованості

, опубліковано 24 травня 2024 о 10:44

Сплата податків є конституційним обов’язком кожного громадянина, від виконання якого залежить як стан місцевих бюджетів, так і соціально-економічний розвиток держави, а також  рівень добробуту її громадян.  

Окрім того, надходження податків до бюджетів усіх рівнів  є вагомою складовою доходів та залишається важливим засобом стабілізації економіки держави під час воєнного стану.

Державною податковою службою України через Контакт-центр продовжується кампанія з інформування  платників податків  про наявність у них податкового боргу з платежів, контроль за справлянням яких покладено на податкові органи, та необхідність добровільного погашення таких боргів шляхом перерахування коштів до бюджетів усіх рівнів.

Нагадуємо, що такий пілотний проєкт розпочато з 25 березня поточного року і триватиме він протягом трьох місяців.

За результатами такого інформування майже кожним третім платником податків, які відреагували  на дзвінки Контакт-центру, з’ясовано причини наявності у них заборгованості та самостійно здійснено переказ коштів до відповідних бюджетів без застосування до боржників заходів з погашення податкового боргу, передбачених чинним законодавством.

Завдяки таким заходам додатково до бюджету залучено майже 15 млн гривень.  

Одночасно наголошуємо на необхідності дотримання платниками податків вимог чинного законодавства стосовно забезпечення повноти та своєчасності сплати податків, зборів і платежів, єдиного соціального внеску, а також вжиття заходів з погашення наявної у суб’єктів господарювання заборгованості.

Додатково інформуємо, що переглянути інформацію про стан розрахунків з бюджетом, у т. ч. податковий борг та реквізити для його сплати, можна скориставшись меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету та у мобільному застосунку «Моя податкова», вкладка «Переглянути про стан розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги».

Також платники в Електронному кабінеті, чатботі InfoTAX, мобільному застосунку «Моя податкова» отримують повідомлення про податковий борг та необхідність його сплати.