Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 1,1 мільярда грн екоподатку отримала Донеччина на відновлення довкілля

, опубліковано 06 грудня 2019 о 11:31

Питання збереження природноресурсного потенціалу для країни є актуальним і, насамперед, пов`язане зі створенням ефективних механізмів екологічного регулювання, у тому числі за допомогою екологічного податку. Важливість екологічного податку саме для Донецького регіону важко переоцінити, адже практично дві третини населення регіону проживає на територіях, де стан атмосферного повітря не відповідає встановленим нормам.

У першу чергу, справляння екологічного податку обумовлено необхідністю часткової компенсації відтворення природних ресурсів та мінімізацією негативного впливу на них господарської діяльності підприємств.

За 11 місяців 2019 року підприємства Донецької області сплатили 1 155,9  млн грн екологічного податку до бюджетів всіх рівнів. Так, до державного бюджету надійшло 621,7 млн грн, а скарбниці місцевих громад отримали 534,2 млн гривень. Таким чином середньомісячний показник надходжень екологічного податку з початку року по Донецькій області становить більше 105 млн гривень.

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що граничний термін подання декларації з екологічного податку за ІV квартал 2019 року та сплати податку – 10 лютого та 19 лютого 2020 року відповідно. Захист довколишнього середовища – наша загальна турбота, тому закликаємо підприємства Донеччини до своєчасної та повної сплати екологічного податку.