Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Приріст ПДФО з доходів громадян Донеччини склав більше 2 мільярдів гривень

, опубліковано 06 грудня 2019 о 11:52

За січень-листопад 2019 року від мешканців Донецького регіону до зведеного бюджету країни надійшло майже 11,2 млрд грн податку з доходів фізичних осіб. Приріст надходжень зазначеного податку за відповідний період минулого року складає 23%, або майже 2,1 млрд гривень.

Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує громадянам про можливість скористатися правом на податкову знижку.

Якщо ви у 2018 році сплачували за навчання закладам освіти, страхували себе або членів своєї сім`ї, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом або понесли витрати у зв`язку із переобладнанням транспортного засобу та інше, то можете повернути собі частину коштів, які протягом звітного року були сплачені в бюджет у вигляді податку на доходи фізичних осіб (повний перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки, визначено п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу, з актуальною редацією якого  можна ознайомитися на сайті ДПС України за наступним посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/kodeksi/63224.html).

Громадянину, який бажає скористатися правом на податкову знижку за підсумками звітного 2018 року, необхідно до 31 грудня 2019 року подати річну податкову декларацію до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси.

Нагадуємо,  якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.