Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Івано-Франківщини поповнилися майже на 261 мільйон гривень єдиного податку

, опубліковано 29 травня 2020 о 10:47

За чотири місяці 2020 року від підприємців та юридичних осіб, які працюють на спрощеній системі оподаткування, до місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло майже 261 мільйон гривень єдиного податку. Порівняно  з відповідним періодом минулого року  надходження збільшились на 14,5 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області

Найбільший внесок у бюджети громад здійснили фізичні особи-підприємці, які сплатили 210,2 млн грн, юридичні особи – спрощенці 37,5 млн грн.. Від сільгосптоваровиробників четвертої групи надійшло 13,3 млн грн єдиного податку.

Нагадаємо, платники першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця. Платники єдиного податку третьої групи сплачують податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання декларації за податковий звітний квартал.

Водночас платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, один раз на рік, на час відпустки протягом одного календарного місяця звільняються від сплати єдиного податку. Також звільняються від сплати податку і у випадку хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Щоб скористатись правом на відпустку платникам необхідно подати до територіального органу ДПС заяву в довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності. Заяву щодо періоду щорічної відпустки рекомендується подавати до початку відпустки. А заяву щодо терміну втрати працездатності - одразу після закінчення лікарняного.