Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці в online-режимі переконують працедавців підвищувати зарплату

, опубліковано 29 травня 2020 о 10:49

Віднедавна співбесіди з працедавцями з актуальних питань виплати зарплати волинські податківці проводять у режимі відеоконференції. До живого спілкування за посередництвом сучасних інформаційних сервісів податківці запрошують керівників підприємств, котрі не завжди дотримуються гарантій в оплаті праці.

Щомісячний аналіз фінансового-господарської діяльності підприємств та фірм засвідчив, що в області третина працедавців у першому кварталі 2020 року виплачували зарплату менше мінімального розміру. Тобто майже п’ять тисяч  роботодавців-мінімізаторів з різних причин допускали факти неповної оплати праці найманих працівників. Про причини та шляхи покращення ситуації ці волинські працедавці вже інформували на засіданнях спеціальних комісій при райдержадмінстраціях та в органах ДПС. А понад півтисячі працедавців –порушників отримали листи-попередження від контролюючих органів з вимогою виконувати норми закону і не позбавляти найманих працівників соціальних гарантій.

«Ми розуміємо, що в зв’язку із запровадженням карантину чимало господарюючих суб’єктів потрапили у складне становище. Але,  на жаль, є й такі, котрі скористаються ситуацією для мінімізації податків. Щоб не допустити  втрати соціального захисту найманими працівниками та задля забезпечення бюджетних надходжень ми продовжуємо активно спілкуватися з працедавцями в режимі online», - розповів начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області Андрій Ткачук.

Посадовець наголосив, що питання контролю за рівнем заробітної плати в умовах фінансової ситуації в країні має першочергове соціальне значення, забезпечує певний рівень соціальної стабільності.

«Сьогодні нас особливо турбує той факт, що майже третина, 29 відсотків від загальної кількості прибуткових юридичних осіб Волині, нараховували у першому кварталі 2020 року своїм працівникам зарплату нижче законодавчо визначеного мінімального розміру. Водночас працівники перебували у трудових відносинах з такими працедавцями повний місяць. Практика такої низької оплати праці повинна бути припинена, оскільки завдає збитків державі та позбавляє соціальних гарантій громадян», - підсумував Андрій Ткачук.