Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вінничани вже задекларували більше 851 млн грн минулорічних доходів

, опубліковано 28 травня 2020 о 10:48

За чотири місяці поточного року про отримані доходи прозвітували 7495 вінничан. Разом вони задекларували 851 млн 10,3 тис. грн доходів, одержаних упродовж 2019 року. Про це інформує в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк.

За словами посадовця, майже 44 відсотки з них, або більш ніж 3,2 тисячі осіб скористались правом на податкову знижку. За результатами розрахунків їм повернуть більше 7,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Щодо осіб, які зобов’язані були подати декларацію, їхня кількість за січень-квітень 2020 року склала 4258. За даними проведених розрахунків вони доплатять понад 18,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб та майже 2,8 млн грн військового збору.

За словами посадовця, серед «обов’язкових декларантів» більш ніж 73% громадян отримали інші доходи – переважно це доходи від продажу сільськогосподарської продукції. Близько 15,5% задекларували спадщину або подарунки. Решта – це громадяни, котрі мали доходи від здачі в найм або продажу нерухомого та/або рухомого майна, інвестиційний прибуток, іноземні доходи тощо.

Олег Мартинюк додає, що за 4 місяці 43 вінничанина задекларували мільйоні статки. Майже половина з них – від продажу рухомого та нерухомого майна.

Принагідно очільник податкової служби Вінниччини нагадує, що через карантинні обмеження, пов’язані з COVID-19, подання декларації подовжено до 1 липня 2020 року. Разом з тим, як і раніше, громадяни, які мають намір скористатися правом на податкову знижку, можуть подавати декларацію до завершення поточного року, тобто до 31 січня 2020 року.

Отож, посадовець запрошує земляків долучитися до деклараційного процесу і виконати свій громадянський обов’язок, подавши податкову декларацію про майновий стан і доходи  поштою або у електронному вигляді, щоб зайвий раз не наражати себе на фінансову відповідальність.