Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Вінниччині легалізовано працю майже 3,5 тисячі громадян

, опубліковано 28 травня 2020 о 10:48

Упродовж січня-квітня 2020 року на Вінниччині легалізовано та залучено до оподаткування майже 3,5 тисячі  громадян, до бюджету додатково надійшло більш ніж 6,2 млн грн. Про це інформує в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк.

Зокрема, вжитими заходами податкового контролю та інших заходів щодо виявлення найманих працівників, праця яких використовується суб’єктами господарювання (працедавцями) без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування, виявлено 2144 осіб. Після легалізації їхньої праці до бюджету сплачено 4 млн 76,3 тис. грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів.

Також виявлено та залучено до оподаткування 1292 громадян, які надавали різні послуги, отримували доходи і, у той же час, ухилялися від оподаткування. Після  залучення останніх до державної реєстрації як суб'єктів підприємницької діяльності, додатково надійшло до бюджету 2 млн 159,2 тис. грн податкових платежів.

Окрім того за словами посадовця, задля підвищення рівня заробітної плати, протягом звітного періоду на комісії, створені спільно з органами влади, було запрошено для співбесіди керівників 79 юридичних осіб та 142 підприємців. Крім того, за цей же час проведено індивідуальну роз’яснювальну робота з посадовими особами 180 підприємств та 399 фізичними особами-підприємцями. У результаті проведеної роботи надходження податку на доходи фізичних осіб у звітних місяцях зросли на 337,0 тис. грн.

Також на засіданнях робочих груп, що функціонують спільно з органами влади  при податкових інспекціях, заслухано 8 суб’єктів господарювання-боржників, які погасили заборгованість із заробітної плати на 598,0 тис. грн, податку на доходи фізичних осіб –  91,0 тис. грн та єдиного внеску – 3 млн 304,0 тис. грн.

Олег Мартинюк підсумовує, що робота, спрямована на детінізацію доходів населення, підвищення рівня заробітної плати та збільшення, в результаті цього, надходжень податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеску, – залишається у пріоритетах діяльності податкової служби Вінниччини.