Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для більшості платників податків Волині очевидні переваги електронного звітування

, опубліковано 29 травня 2020 о 10:50

Саме сучасні інформаційні технології, за посередництвом яких більшість господарюючих суб’єктів не лише в період карантину спілкуються з податковою службою, дозволяють своєчасно формувати, подавати звіти та виконувати податкові зобов’язання без візиту до контролюючого органу, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Зокрема, у квітні 2020 року на Волині фізичні особи, в тому числі підприємці, подали на опрацювання фахівців податкової служби 20 тисяч електронних декларацій.

Тож сучасний формат спілкування з ДПС через Електронний кабінет у квітні на Волині здобув нових прихильників. А загалом протягом січня-квітня поточного року 89,5 тисячі декларацій, або 66 відсотків від усіх звітних документів підприємці - фізичні особи  подали саме в електронному вигляді.

Удвічі більше - 42 тисячі електронних декларацій у квітні до ДПС надійшло від юридичних осіб, які обліковуються в територіальних органах ДПС у Волинській області. Загалом за підсумками чотирьох місяців юридичні особи сформували і надіслати  майже 128 тисяч звітних декларацій через Електронний кабінет, або 85 відсотків від загальної кількості поданих.

Таким чином, кількість прихильників безконтактної взаємодії платників податків з податковою службою на Волині зростає.

Окрім того, що зручне спілкування з податковою службою через Електронний кабінет виключає суб’єктивний чинник, відсутність особистого контакту запобігає поширенню небезпечного COVID-19.

До речі, реєстрація в Електронному кабінеті дозволяє виконувати й інші обов’язки платникам податків та у будь-який зручний час мати інформацію, пропоновану електронними сервісами, - наголошують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що безкоштовним сервісом Державної податкової служби «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв.

Електронний кабінет складається із загальнодоступної відкритої частини, вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача, та приватної частини (особистого кабінету). Вхід до особистого кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого надавача електронних довірчих послуг або за допомогою ідентифікації через id.gov.ua  (MobileID, BankID).За допомогою цього сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків.

 Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua   або через вебпортал ДПС (tax.gov.ua).