Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцевий бюджет Буковини від роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами отримав 45,7 мільйона гривень

, опубліковано 22 червня 2020 о 18:50

За січень-травень 2020 року до місцевих скарбниць Буковини платниками податків сплачено майже 41 мільйон гривень акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області

Понад 72 відсотки надходжень акцизного податку з реалізації підакцизної продукції забезпечили суб’єкти господарювання які перебувають на обліку Чернівецького управління – 29,8 млн гривень.

Нагадаємо, з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу п'ять відсотків акцизного податку надходять до скарбниці міста або об'єднаної територіальної громади. При цьому акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Якщо немає чеку – податок не сплачено, і відповідно не наповнюється бюджет. Тому рекомендуємо покупцям завжди вимагати у продавця фіскальний чек за товар, який не лише доводить факт продажу, а й гарантує захист прав споживачів від фальсифікованої продукції.

Крім того, інформуємо, що 2034 суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території області, придбали 4508 ліцензій, зокрема:

- на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 2486;

- на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 2022.

За несвоєчасну сплату чергового платежу з початку року призупинено дію 187 ліцензій.

За п’ять місяців поточного року до місцевого бюджету сплачено 4,7 млн гривень плати за ліцензії на виробництво, право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Нагадаємо, що 30 червня 2020 року – останній день сплати акцизного податку за травень поточного року платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.