Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За сім місяців до місцевих бюджетів Одещини сплачено 8,3 млрд грн

, опубліковано 05 серпня 2020 о 14:55

«Протягом 2020 року зберігається позитивна тенденція збільшення сплати до місцевих бюджетів. Лідерами по сплаті є податок на доходи фізичних осіб, податок на майно та єдиний податок», - повідомила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Загалом, у січні-липні поточного року до місцевих бюджетів Одещини сплачено 8,3 млрд гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року сплата зросла на 4,6 відсотка, або на 365,5 млн гривень.

«Сьогодні своїм прикладом все більше платників демонструють високий рівень відповідальності при сплаті податків розуміючи, що сумлінна сплата – це обов’язок кожного громадянина», – підкреслила керівник служби регіону.

Левову частку із загальної суми сплати до місцевих бюджетів складає податок на доходи фізичних осіб 4,8 млрд грн, що на 253 млн грн, або на 5,6 відсотка більше, ніж за січень-липень минулого року.

Ще одним важливим джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на майно, платниками регіону за сім місяців 2020 року сплачено 1,7 млрд грн, у тому числі за липень 2020 року 361,8 млн грн, що на 10,8 млн грн, або 3,1 відсотка більше аналогічного періоду 2019 року.

У свою чергу спрощенці Одещини за січень - липень поточного року сплатили до місцевих бюджетів 1,3 млрд грн єдиного податку, що на 9,3 відсотка, або на 112,2 млн грн більше ніж минулого року.

Сплата податку на прибуток підприємств склала 166 млн грн, що на 93,3 млн грн більше ніж за сім місяців 2019 року та акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів 160,4 млн грн, що перевищує сплату відповідного періоду минулого року на 21,7 млн грн, або 15,6 відсотка.

Як зазначила Юлія Шадевська, збільшення сплати податків і зборів до бюджетів всіх рівнів є твердим підґрунтям для соціального розвитку області та нашої держави.