Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боротьба з відмиванням доходів одержаних злочинним шляхом на Полтавщині

, опубліковано 05 серпня 2020 о 14:57

З початку року за ініціативними матеріалами відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Полтавській області було виявлено 66 фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення.

За результатами проведеного аналізу суб’єктів господарської діяльності на предмет відповідності вимогам законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, складено 12 висновків аналітичних досліджень з ознаками кримінальних правопорушень на загальну суму 48 млн 872 тис. грн (у тому числі 6 матеріалів на  суму 18 млн 14 тис. грн за результатами проведеного моніторингу закупівель товарів, робіт (послуг) суб’єктами державної власності), за наступними статтями: три за ст. 209 Кримінального кодексу України на загальну суму встановлених збитків – 5 млн 816 тис. грн, 12 - за предикатними злочинами на загальну суму встановлених збитків – 43 млн 56 тис. гривень.

Приєднано 6 матеріалів аналітичних досліджень з ознаками кримінальних правопорушень до кримінальних проваджень.

За матеріалами відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом обліковано 4 кримінальних правопорушення на загальну суму 13 млн. 520 тис. грн, у тому числі:  1 - за ст. 205  Кримінального кодексу України;  1 - за ст. 191 Кримінального кодексу України на  8 млн.179 тис. грн, 1 - за ст. 367 Кримінального кодексу України на  999 тис. гривень, 1 – за ст. 212 Кримінального кодексу України на 4 млн 342 тис. гривень.