Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковий позитив: на Хмельниччині завдяки сумлінню платників податків доходи зведеного бюджету зросли на півмільярда гривень

, опубліковано 06 серпня 2020 о 15:07

За сім місяців 2020 року платниками Хмельницької області спрямовано до бюджетів усіх рівнів 6,6 мільярда гривень податкових платежів, що порівняно з відповідним періодом минулого року більше на понад 500 мільйонів гривень, або на 9 відсотків.

При цьому індикативне завдання звітного періоду виконано на 101,2  відсотка, тобто додатково до зведеного бюджету надійшло понад 80 мільйонів гривень.

Згідно з розподілом до державного бюджету надійшло 2,7 мільярда гривень податкових платежів. Таким чином забезпечено темп росту надходжень на 300 мільйонів гривень. Показово, що домінуючим сегментом наповнення скарбниці країни є податок на додану вартість, сплату якого забезпечено у сумі 1,1 мільярда гривень, що в абсолютній сумі більше на 117 мільйонів гривень проти результату відповідного періоду минулого року. 

Водночас територіальні громади Хмельниччини отримали у своє розпорядження 3,9 мільярда гривень податкових платежів, що перевищує рівень надходжень минулого року на 220 мільйонів гривень. Бюджетоформуючим тут традиційно залишається податок на доходи фізичних осіб. Завдяки задекларованій праці жителів краю сума сплаченого ПДФО досягла рівня у 2,6 мільярда гривень, що на 160 мільйонів гривень перевищує результат січня-липня 2019 року. 

«Системна сплата податків до державного та місцевих бюджетів у першу чергу є результатом продуктивної діяльності соціально відповідального бізнесу Хмельниччини, який, незважаючи на коронавірусні втрати, займає активну позицію у здійсненні виробничої діяльності та наданні послуг. У нинішніх умовах важливою є спільна активна діяльність з впровадження  нових законодавчих норм, які удосконалюють та спрощують ведення підприємницької діяльності, стимулюють ініціативу та розвиток здорової конкуренції у бізнес середовищі», - зазначив начальник Головного управління ДПС у Хмельницькій області Віталій Лазарєв.

Посадовець також наголосив, що податкова служба активно працює над тим, аби своєчасність та повнота наповнення бюджету підкріплювались сучасним сервісним супроводженням платників, професійною протидією спробам мінімізації механізму оподаткування через спроби формування схемного податкового кредиту та використання «послуг» суб‘єктів групи ризику.