Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Херсонщині дві АЗС отримали мільйонні штрафи

, опубліковано 31 серпня 2020 о 09:45

В Україні заборонений продаж пального без реєстрації акцизного складу. Суб’єкти господарювання - платники акцизного податку зобов’язані реєструвати у системі електронного адміністрування реалізації пального усі акцизні склади, розпорядниками яких вони є. Цими вимогами знехтували підприємці з Нової Каховки та Нововоронцовки, що на Херсонщині. Вони продовжували жваво продавати газ та дизельне пальне.

Нещодавно ревізори управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели фактичні перевірки цих АЗС. Безперечно, податківці виявили відсутність реєстрації акцизних складів. За таке порушення передбачено найсуворішу штрафну (фінансову) санкцію – мільйон гривень!

На цьому перелік порушень на АЗС не вичерпався. Обидва власники працювали без ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі пальним та без витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників на місці відпуску. Фактично облік бензину вівся «на око». Обидва бізнесмени могли недоливати водіям автівок пальне в баки, а останні цього не помічали.

У цілому, кожному власнику АЗС за всі порушення нараховано по 1270 тис. гривень штрафних (фінансових) санкцій.

На Херсонщині триває операція «Акциз 2020», спрямована на встановлення порушень діючого податкового законодавства у сфері реалізації підакцизних товарів та проведення ефективних заходів щодо припинення протиправних схем ухилення від сплати податків у сфері виробництва та обігу пального.