Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Херсонські бізнесмени сплатили майже 84 мільйона гривень акцизного податку від реалізації

, опубліковано 31 серпня 2020 о 09:46

Упродовж січня - липня цього року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 83,8 млн гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Надходження перевищили минулорічний показник на 8 відсотків або на 6,5 млн гривень акцизного податку. Інформацію повідомили спеціалісти управління податкового моніторингу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Найбільшу суму акцизного податку за торгівлю алкоголем та тютюном  до місцевого бюджету перерахували представники бізнесу м. Херсон. Це - 46,4 млн гривень або 55 відсотків від загальних надходжень податку по області. Платники акцизу від реалізації м. Нова Каховка збільшили відрахування податку у 1,5 рази, їх внесок до місцевого бюджету склав 17,8 млн гривень. Місцеві бюджети Горностаївського, Високопільського та Верхньорагачицького  районів також отримали - 121 тис. гривень, 110 тис. гривень  та 88 тис. гривень за роздрібну торгівлю підакцизними товарами відповідно.

Бюджети громад Херсонщини отримують додаткові надходження акцизного податку поряд із податком на доходи фізичних осіб, єдиним податком та податком на майно завдяки спільній координації зусиль податкової служби області та представників органів місцевого самоврядування у питаннях детінізації підприємницької діяльності та легалізації трудових відносин.