Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На розвиток громад Буковини надійшло понад 2 мільярди гривень податкових платежів

, опубліковано 17 вересня 2020 о 19:04

За вісім місяців нинішнього року до місцевих бюджетів надійшло 2089 млн гривень, з них у серпні надійшло 296,3 млн гривень. Порівняно з минулорічними надходженнями рівень надходжень до місцевих громад краю перевищено майже на 58,5 млн гривень.

Основними джерелами, які наповнюють місцеві бюджети, залишаються податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, майнові податки та акцизний податок. Так, надходження з податку на доходи фізичних осіб склали 1366,9 млн гривень.

Що стосується внеску представників спрощеної системи оподаткування до місцевих бюджетів, то від них надійшло 308,6 млн гривень.

Надходження від майнових податків – 276,7 млн гривень ( плата за землю – 233,3 млн гривень, податок на нерухоме майно, відмінне від землі – 43,4 млн гривень).

Акцизний збір з роздрібного продажу підакцизних товарів наповнив місцеві бюджети на 70,6 млн гривень.

Крім того, місцеві бюджети отримали від бізнесменів Буковини за користування лісом, надрами й водою – 26,1 млн гривень, податку на прибуток – 20,1 млн гривень, за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 10,1 млн гривень.

«Динаміка сплати податків, що зараховуються до місцевих бюджетів, значною мірою залежить від активної позиції активу громад, який повинен наполягати на тому, щоб всі суб’єкти господарювання та громадяни виконували свої податкові зобов’язання. Легальна підприємницька діяльність, впорядкування земельних відносин з усіма землекористувачами та власниками земельних угідь і пильний контроль за податковою дисципліною тих, хто використовує землю задля комерційного зиску, дає можливість збільшити сплату податкових платежів, які є бюджетоутворюючими для територіальних громад», - зазначає начальник ГУ ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.