Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Жителями Луганщини задекларовано до повернення майже 3 млн грн податкової знижки

, опубліковано 13 листопада 2020 о 18:08

Платити менше податків у рамках діючого законодавства – реально. Кожен громадянин може законно зменшити суму податкових відрахувань або отримати від держави частину сплачених раніше податків. Одним із способів повернення грошей є податкова знижка. Про те скільки жителів Луганщини скористалися правом на податкову знижку та що необхідно зробити аби її отримати повідомили в Головному управлінні ДПС у Луганській області.

Станом на 01.11.2020 для отримання податкової знижки подано 1,4 тис. декларацій про майновий стан і доходи за минулий рік. Задекларована сума до повернення становить 2,9 млн гривень. 

Найбільша частина декларацій подана платниками з метою отримання податкової знижки за навчання (94% від загальної кількості декларацій). Далі – витрати на сплату страхових платежів та пенсійних внесків (5 %) та проценти, сплачені за іпотечним кредитом (1%).

У 2019 році (за звітний 2018 рік) загалом громадянами подано 1,4 тис. декларацій про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки. Задекларована сума до повернення становила 2,4 млн гривень.