Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: за 10 місяців поточного року роботодавці оформили понад 173 тис найманих працівників

, опубліковано 13 листопада 2020 о 18:13

Завдяки інформаційним заходам щодо легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення за січень - жовтень 2020 року до Головного управління ДПС в Одеській області понад 53 тис. суб’єктів господарювання подали 95 тис повідомлень про прийняття 173,2 тис. працівників на роботу.

Співробітники ДПС проводять активну роз’яснювальну роботу серед роботодавців та їх працівників щодо неприпустимості використання найманої праці без оформлення трудових відносин, виплати заробітної плати без оподаткування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Податківцями області заслухано керівників 1294 підприємства, з них підвищили рівень заробітної плати 958 платників, до бюджету додатково сплачено 7,1 млн грн податку та збору на доходи фізичних осіб та 8 млн грн єдиного внеску.

Також у поточному році на спільних комісіях з місцевими органами влади заслухано керівників 355 підприємств, з яких 271 платника підвищили рівень заробітної плати, до бюджету додатково сплачено 560,7 тис. грн податку та збору на доходи фізичних осіб та 625,2 тис. грн єдиного внеску.

Нагадуємо, що порядок подання повідомлення в податкову службу про прийняття працівника на роботу затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 413.

Додатково повідомляємо, що платникам податків надана можливість сформувати повідомлення про прийняття працівника на роботу через Електронний кабінет платника податків. Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється через офіційний вебпортал ДПС за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/.