Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині надходження ПДВ у січні у півтора рази перевищили аналогічні показники минулого року

, опубліковано 19 лютого 2021 о 10:28

Платники податку на додану вартість у січні 2021 року перерахували до держбюджету 275,9 мільйона гривень. Це на 51 відсоток  більше, ніж у січні минулого року.

Підвищення ефективності адміністрування податків та активна протидія ризикам – серед чинників, що сприяють зростанню бюджетних надходжень, - констатують у податковій службі краю.

«Завдяки електронному формату взаємодії з бізнесом податківці не лише своєчасно виявляють, а й запобігають сумнівним господарським оборудкам. Відтак, легальний і прозорий бізнес має більш сприятливе конкурентне середовище для діяльності. Як очікувалося, саме системна робота у напрямі протидії використанню схем мінімізації певним колом бізнес-структур стала основою для вагомого росту надходжень ПДВ», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських податківців підкреслила, що процес адміністрування податків виключає суб’єктивний чинник.

«Зокрема, зупинення реєстрації податкових накладних, за якими найчастіше «ховаються» сумнівні господарські оборудки, відбувається автоматично. Реальність та обґрунтованість  здійснюваних господарських операцій кожен платник може підтвердити документально. У такому випадку реєстрація податкових накладних відновлюється. Мета пильної уваги до платників ПДВ - недопущення бюджетних втрат», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: протягом січня 2021 року волинському бізнесу відшкодовано 57,1 мільйона гривень ПДВ.