Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Південному міжрегіональному управлінні ДПС підбили підсумки роботи за перший місяць 2021 року

, опубліковано 18 лютого 2021 о 11:03

За січень 2021 року за платежами, закріпленими за Південним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з ВПП, до Державного бюджету України забезпечено податкові надходження у сумі 1,1 млрд гривень. Порівняно з показниками 2020 року бюджет додатково отримав 63 млн гривень.

Заразом до місцевої скарбниці від представників великого бізнесу, які перебувають на обслуговуванні у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, у січні 2021 року надійшло 104,2 млн грн, що перевершило торішні показники більше ніж на 24 млн грн.

У розрізі податків великий бізнес за перший місяць року, що настав, забезпечив до держбюджету:

 - 8,3 млн грн податку на прибуток підприємств;

 - 994,1 млн грн податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг), що на 166,9 млн грн більше ніж за січень 2020 року;

 - 35,9 млн грн податкових надходжень забезпечили вітчизняні виробники підакцизної продукції, перевершивши показники за відповідний період 2020 року на 145,6 млн гривень;

- 5,6 млн грн акцизного податку сплатив за січень 2021року великий бізнес із ввезених в Україну товарів.

Також за показниками податкової звітності платників податку на додану вартість самостійно нарахована сума, яка підлягає сплаті до бюджету (рядок 18.1 декларації) за січень 2021 року, склала майже 1,4 млрд грн, що на 675,2 млн грн більше, ніж за попередній звітний місяць, при цьому й обсяги операцій на митній території України збільшились.

За словами начальника Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Володимира Коломійця, завдяки збільшенню нарахувань із одночасним збільшенням обсягів оподатковуваних операцій було забезпечено досягнення Південним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків адекватного декларування ПДВ у звітному місяці.

Отже, за словами очільника, загальна сума податків і зборів від великого бізнесу Південного міжрегіонального управління становила більше 1,2 млрд грн, що на 87 мільйонів більше, ніж надійшло до скарбниць всіх рівнів торік, що є гідним початком року та діяльності відомства.

Нагадаємо, що Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків як територіальний орган, утворено на правах відокремленого підрозділу Державної податкової служби України, який забезпечує реалізацію повноважень ДПС у взаємовідносинах з великими та іншими платниками, які перебувають на обліку в цьому управлінні, та здійснює їх податкове супроводження.