Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Миколаївщини отримали 104,1 млн грн єдиного податку

, опубліковано 16 лютого 2021 о 11:01

Забезпечення вагомих надходжень до місцевих бюджетів є одним з пріоритетних напрямів роботи ДПС Миколаївщини у 2021 році.

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, завдяки сумлінності платників єдиного податку у січні 2021 року місцеві бюджети поповнились на 104,1 млн грн, що на 2 млн грн більше січня минулого року.

Переважна більшість коштів надійшла від фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Так, за вказаний період ними перераховано 55,1 млн грн, що на 1,7 млн грн більше, ніж у першому місяці минулого року. Майже 41,2 млн грн направили до бюджетів сільгосптоваровиробники області - платники єдиного податку з юридичних осіб ІV групи. Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади Миколаївщини отримали 7,8 млн грн податкових надходжень.

Як зазначили в Службі, зростання надходжень єдиного податку від малого та середнього підприємництва ґрунтується на щоденній спільній роботі податківців та керівників територіальних громад, ініціативах з обох сторін, розуміння того, що всі роблять одну справу задля громади і країни в цілому. До того ж підприємці регіону не лише демонструють сумлінну сплату податків, але й декларують легальну працю.