Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих скарбниць Миколаївщини забезпечено майже 43 млн грн плати за землю

, опубліковано 16 лютого 2021 о 11:02

Плата за землю (земельний податок) – це податок, що справляється з юридичних і фізичних осіб за використання земельних ділянок. Плата за землю входить до складу податку на майно. Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі.

Як повідомив в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, податковою службою Миколаївщини проводиться активна роз’яснювальна робота з платниками податків щодо дотриманням вимог чинного законодавства у частині оформлення та використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення (паїв), вживаються заходи щодо оформлення землекористувачами договорів оренди.

У результаті цієї роботи у січні 2021 року до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 42,9 млн грн земельного податку та орендної плати за землю, у т.ч. 38,8 млн грн плати за землю від юридичних осіб та 4,1 млн грн плати за землю від фізичних осіб.

За словами Дмитра Прокоф’єва, повнота надходжень земельного податку та орендної плати за землю до місцевих бюджетів є результатом спільних зусиль податкової служби Миколаївщини та органів місцевого самоврядування у напрямі залучення власників земельних ділянок та землекористувачів до оподаткування.